Ως «ένα ακόμα βήμα προς την σωστή κατεύθυνση», χαρακτήρισε ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Μακάριος Λαζαρίδης την υπερψήφιση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για την ενίσχυση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.

«Γιατί είναι μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε τα τελευταία χρόνια να καλύψουμε το χάσμα από την Ευρώπη. Έχοντας πάντα ως προτεραιότητα τα συμφέροντα των πολιτών μας. Αυτό κάναμε, αυτό κάνουμε και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε», τόνισε.

Το παρόν νομοσχέδιο, σημείωσε ο κ. Λαζαρίδης, «έρχεται να απαντήσει στις προκλήσεις του παρόντος και του μέλλοντος, θωρακίζοντας το ίδιο το δικαίωμα στην εργασία. Επί της ουσίας, πρόκειται για μια προσπάθεια επίλυσης χρόνιων προβλημάτων. Είναι αυτά που εμποδίζουν από τη μια πλευρά τους εργαζομένους να εργαστούν σε μια συνεχώς εξελισσόμενη αγορά εργασίας. Και από την άλλη περιορίζουν τη δυνατότητα των επιχειρήσεων να προσελκύσουν περισσότερους εργαζόμενους και να γίνουν περισσότερο ανταγωνιστικές».

Ο κ. Λαζαρίδης απάντησε και σε «κάποιους που έρχονται να μιλήσουν δήθεν για εργασιακό μεσαίωνα. Να κραυγάσουν για κατάργηση των δικαιωμάτων του εργαζομένου. Ποιοι; Αυτοί που σήμερα στο πλαίσιο των εσωτερικών τους εκκαθαρίσεων, ομολογούν ότι το 2017 – γιατί έχει γίνει πολύ συζήτηση γι’ αυτό – απελευθέρωσαν τις ομαδικές απολύσεις… Ε λοιπόν, φτάνει με τους εργατοπατέρες άλλων εποχών. Η Ελλάδα του 2023, οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα του 2023, έχουν ανάγκη από ευκαιρίες και προοπτική. Όχι από τη χειραγώγηση που κλείνει ορίζοντες».

Επιδίωξη της Κυβέρνησης, όπως είπε, είναι «να καταστήσουμε τις εργασιακές σχέσεις πιο ειλικρινείς. Πιο έντιμες, μακριά από υποκριτικές συμπεριφορές. Με τον εργαζόμενο απόλυτα προστατευμένο».

Διευκρίνισε δε ότι «δεν θίγονται τα θεσμοθετημένα μέγιστα χρονικά όρια εργασίας. Αυτά πρέπει να τηρούνται απαρεγκλίτως. Έτσι, εντός ενός 24ώρου επιτρέπεται μόνο μια πλήρης απασχόλησή και, εφόσον επιθυμεί κάποιος, μια μερική απασχόληση κατ’ ανώτατο όριο. Δεν επηρεάζεται η 40ωρη και πενθήμερη εργασία».

Παράλληλα, ο κ. Λαζαρίδης υπογράμμισε ότι «είναι χρέος μας να το προχωρήσουμε, προς όφελος όλων: πρώτα απ’ όλα των ίδιων των εργαζομένων, ακολούθως των επιχειρήσεων και βεβαίως της εθνικής μας οικονομίας. Οι χρόνιες στρεβλώσεις και στον πολύπαθο τομέα της εργασίας θα αντιμετωπιστούν δραστικά».

Προηγούμενο άρθροΜάκης Παπαδόπουλος: Με τον Θεόδωρο Ματσούκα ενισχύουμε την έμπρακτη στήριξη του Δήμου στις λαϊκές αγορές του Δήμου μας
Επόμενο άρθροΜάκης Παπαδόπουλος: Δεσμευόμαστε για άμεση και κατάλληλη λύσηστο στεγαστικό πρόβλημα του Ειδικού Νηπιαγωγείου