Μαθήματα ΚΑΡΠΑ έκανε το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ στην Κεντρική Πλατεία Καβάλας. Ο πρόεδρος του κ. Κώστας Τσιτσιλικάκης σημείωσε ότι είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζει κάποιος την αναζωογόνηση της καρδιάς.
Όπως ανέφερε “16 Οκτωβρίου είναι η ημέρα που έχει ορισθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς. Στα πλαίσια λοιπόν αυτής της ημέρας διοργανώθηκε στην κεντρική πλατεία από την εκπαιδευτική ομάδα του ΕΚΑΒ μια επίδειξη με θέμα την ΚΑΡΠΑ και την χρήση του απινιδωτή.
Αυτό φυσικά σκοπό έχει την ενημέρωση του κοινού πάνω στην χρήση της ΚΑΡΠΑ. Πολύ σημαντικό φυσικά να γνωρίζει κάποιος την ΚΑΡΠΑ και να χειρίζεται τον απινιδωτή.
Έχουμε εκπαιδεύσει πολύ κόσμο και ομάδες πολιτών και συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό να εκπαιδεύει και φέτος, Εμείς λέμε ότι στο 2023 είναι πολύ χρήσιμο για κάποιο πολίτη να γνωρίζει την χρήση της ΚΑΡΠΑ και του απινιδωτή έτσι ώστε σε περίπτωση ανάγκης, να μπορεί ο καθείς να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες.
Άλλωστε αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό, δηλαδή να έχουμε άμεσα κάποιον να κάνει ΚΑΡΠΑ και μετά να κάνει απινίδωση για την μετέπειτα πορεία του ασθενούς».
ΔΙΑΘΕΤΕΙ Η ΚΑΒΑΛΑ
Και πρόσθεσε πως «Έτσι και αλλιώς πλέον στην Καβάλα όλο και σε περισσότερα σημεία υπάρχουν με απινιδωτές άρα θα μπορέσουν οι πολίτες να κάνουν αιτήσεις στο ΕΚΑΒ και από εκεί και μετά η κάθε ομάδα προγραμματίζει να κάνει αυτό που πρέπει.
Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και εμείς προτείνουμε στον κόσμο να κάνει τα μαθήματα και να πιστοποιηθεί στην ΚΑΡΠΑ και στον απινιδωτή».

Προηγούμενο άρθροΑπόστολος Παυλίδης: Δεν είναι εύκολη υπόθεση η κατανομή των εδρών στο Δ.Σ
Επόμενο άρθροΜε τους ασθενείς στο πλευρό τους έκαναν δίωρη στάση εργασίας οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Καβάλας