Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Galaxy της Καβάλας πραγματοποίησε τη Δευτέρα 15 Μαΐου την κεντρική της προεκλογική ομιλία η υποψήφια Βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία της Π.Ε. Καβάλας, Μαίρη Χατζηκωνσταντίνου.
Παραβρέθηκε πλήθος κόσμου, στελέχη της Ν.Δ., ψηφοφόροι, φίλοι και υποστηρικτές της Μαίρης Χατζηκωνσταντίνου.
Την υποψήφια Βουλευτή προλόγισε, μιλώντας με θερμά λόγια για την πορεία και την αγωνιστικότητα της, ο Εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, Υπουργός Γιώργος Καλαντζής.
Μεταξύ άλλων ο κ. Καλαντζής τόνισε ότι η κ. Χατζηκωνσταντίνου είναι άξια αντικαταστάτρια του στη Βουλή.
Τα βασικά σημεία από την ομιλία της Μαίρης Χατζηκωνσταντίνου:
Κοστολογημένο πρόγραμμα
«Το πρόγραμμά της Ν.Δ. είναι πρόγραμμα αναλυτικό, τεκμηριωμένο, εκτείνεται σε πολλά διαφορετικά επίπεδα. Πολύ καλά κοστολογημένο.
Για παράδειγμα τα οικογενειακά επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων, είναι μια εξειδίκευση ενός μέτρου το οποίο ήδη ουσιαστικά έχουμε ανακοινώσει.
Πεντακόσια εκατομμύρια παραπάνω για το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων και αυτά τα χρήματα θα δοθούν πρωτίστως σε δημόσιους υπαλλήλους με παιδιά, για να στηρίξουμε το οικογενειακό επίδομα που σήμερα είναι χαμηλό.
Όσο κινούμαστε εντός των στόχων του πλεονάσματος που έχουμε θέσει για το 2023, τόσο δεν χρειαζόμαστε την έγκριση κανενός για να εφαρμόσουμε τα μέτρα μας, γι’ αυτό και το πρόγραμμά μας είναι με ακρίβεια αυστηρά κοστολογημένο.
Ο πληθωρισμός στη χώρα μας είναι χαμηλότερος από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.
Παρ’ αυτά εξακολουθεί να υπάρχει πρόβλημα ακρίβειας και η κυβέρνηση το αναγνωρίζει. Έδωσε το Market Pass, γι’ αυτό και στήριξε λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, γι΄ αυτό και αύξησε τον κατώτατο μισθό στα 780 ευρώ.
Η Ανάπτυξη των Περιφερειακών Ενοτήτων Καβάλας και Θάσου
Οι Περιφερειακές Ενότητες Καβάλας και Θάσου έχουν τεράστιες αναπτυξιακές δυνατότητες. Η βάση έχει μπει με τα αναπτυξιακά περιφερειακά προγράμματα που εγκρίθηκαν και αντλήθηκαν από το Ταμείο Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ.
Η αρχή έγινε από την Αλεξανδρούπολη. Το στοίχημα είναι ο οριζόντιος οδικός άξονας Αλεξανδρούπολης – Ηγουμενίτσας, που είχε καταστεί επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δίοδος διακίνησης παράνομων μεταναστών, να μετασχηματιστεί σε ευρωπαϊκό οριζόντιο ελλαδικό άξονα ενεργειακής οικονομικής και ψηφιακής βιώσιμης ανάπτυξης.
Ενέργεια και Επενδύσεις
Η Καβάλα αποτελεί τον γεωπολιτικό και ενεργειακό κόμβο σε αυτό το όραμα. Με τα λιμάνια, τα έργα υποδομής, με την κατασκευή κάθετων οδικών αξόνων και τη σιδηροδρομική σύνδεση έχει ήδη καταστεί πόλος προσέλκυσης νέων επενδύσεων.
Ως Επικεφαλής της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης του Τομέα Ενέργειας της Ν.Δ. στόχος μου είναι η αύξηση άντλησης πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης για τη Βόρεια Ελλάδα και ειδικότερα για το Νομό Καβάλας. Με ολοκληρωμένα σχέδια και συνέργειες του κράτους και του ιδιωτικού τομέα στοχεύουμε στη μείωση των διαπεριφερειακών ανισοτήτων.
Προτεραιότητα μου είναι η στήριξη της κατασκευής μέσω προγραμμάτων ΣΔΙΤ του δικτύου μεταφοράς ενέργειας έτσι ώστε τόσο οι υπάρχουσες επενδύσεις κατασκευής φωτοβολταϊκών πάρκων (Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας) όσο και αυτές που πρόκειται να κατασκευαστούν, να αξιοποιηθούν, να παράξουν και να αποδώσουν τη μέγιστη ενέργεια στη βόρεια Ελλάδα.
Αυτό σημαίνει ότι με την κατασκευή των δικτύων η βόρεια Ελλάδα και ειδικότερα η περιοχή μας θα είναι ακόμη και να εξάγει την ενέργεια των Α.Π.Ε. στις γείτονες χώρες εφόσον υπάρχει και η δική μας ενεργειακή επάρκεια. Επιπλέον στόχος είναι η προσέλκυση επενδυτών για την κατασκευή μονάδων αποθήκευσης ενέργειας, αλλά και παραγωγής ενέργειας από υδρογόνο.
Τουρισμός
Σε ό,τι αφορά τον τουρισμό στόχος είναι η 12μηνη τουριστική περίοδος μέσω της ανάπτυξης εναλλακτικών μορφών τουρισμού και η αύξηση της μέσης δαπάνης ανά ταξίδι. Η αναβάθμιση των τουριστικών λιμένων, αλλά και η αναβάθμιση ποιότητας της παροχής υπηρεσιών. Η ενίσχυση της ζήτησης του εγχώριου τουρισμού, μέσω της συνέχισης του προγράμματος της ΝΔ «Τουρισμός Για Όλους», είναι μία ευκαιρία για τις Περιφερειακές Ενότητες Καβάλας και Θάσου που πρέπει να αδράξει ο τόπος μας για τη μέγιστη αξιοποίηση του.
Πρωτογενής Τομέας
Η Π.Ε. Καβάλας βασικό πυλώνα έχει τον πρωτογενή τομέα. Στη νέα θητεία της Κυβέρνησης στόχος είναι η αύξηση του αριθμού των κατ’ επάγγελμα νέων αγροτών και η οριστική κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.
Επιπλέον επικαιροποίηση και τροποποίηση του ΕΛΓΑ ώστε να αρθούν οι ανισότητες και οι αδικίες στις επιδοτήσεις.
Γιατί να ψηφίσετε τη Μαίρη
Τριάντα χρόνια στην ποινική δικηγορία δίνω ποινικές μάχες στα έδρανα των δικαστηρίων υπερασπιζόμενη τα ανθρώπινα δικαιώματα της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας, της περιουσίας των συμπολιτών μου.
Τα προβλήματα στην απονομή της δικαιοσύνης πηγάζουν από την πολυδαίδαλη νομοθεσία, τη σύγκρουση νόμων και τη δυσκολία εφαρμογής τους. Ένα από τα καθήκοντα μου είναι να επιδιώκω με αιτήσεις προς το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, γνωμοδοτήσεις, προσφυγές στα υπουργεία, να ζητώ διευκρινίσεις ώστε να προστατεύονται τα ανθρώπινα δικαιώματα από τα λάθη και τις παραλήψεις της διοίκησης σε βάρος των συμπολιτών μας.
Η ευθύνη της ψήφισης των νόμων από τους εκλεγμένους βουλευτές είναι τεράστια και απαιτεί γνώση, μελέτη και εξειδικευμένη πληροφόρηση.
Έχοντας 30 χρόνια εμπειρία διαθέτω τα προσόντα και τις προϋποθέσεις που το ελληνικό Κοινοβούλιο και η Βουλή των Ελλήνων γενικότερα χρειάζεται για τη δίκαιη εκπροσώπηση των πολιτών σε ένα κράτος δικαίου.
Συνεργασία και επόμενη μέρα
Η χώρα χρειάζεται άλματα κι αυτά μπορούν να επιτευχθούν από μια σταθερή κυβέρνηση, που πρέπει να είναι αυτοδύναμη. Η πρόταση της ΝΔ στους πολίτες είναι απολύτως καθαρή. Άλλο κυβερνητικό πρόγραμμα που να εξασφαλίζει σταθερότητα και πρόοδο δεν υπάρχει στο τραπέζι από τα υπόλοιπα κόμματα. Μέσα από το αποτέλεσμα της κάλπης της 21ης Μαΐου οι πολίτες θα ορίσουν ποιος θα κυβερνήσει.
Επιδιώκουμε και προσδοκούμε ένα ξεκάθαρο αποτέλεσμα ώστε να μην υπάρχει αμφισβήτηση ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός.
Μεταξύ άλλων στην κεντρική πολιτική ομιλία της κ. Χατζηκωνσταντίνου παραβρέθηκαν:
Ο πρώην Βουλευτής Καβάλας της Ν.Δ. Μίμης Χριστοφιλογιάννης, ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Καβάλας Μπάμπης Δράκος, ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΕΠ Καβάλας, Ιορδάνης Παπαντίδης, η Γραμματέας της ΔΕΕΠ Στέλλα Παπαδοπούλου, ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης ΑΜΘ Κώστας Αντωνιάδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Αλέξης Πολίτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αλιευτικής Πολιτικής Ανδρέας Καραγιώργης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Καβάλας, Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, ο Δήμαρχος Νέστου Σάββας Μιχαηλίδης, η εκπρόσωπος του Δημάρχου Παγγαίου Φίλιππου Αναστασιάδη Σοφία Τσολπίδου, ο Αντιδήμαρχος Θάσου Σταύρος Τσολάκης εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Θάσου Λευτέρη Κυριακίδη, οι πρώην Αντινομάρχες Καβάλας Ανδρέας Μπαλίκας και Γιώργος Τσαλουχίδης, ο πρώην Δήμαρχος Φιλίππων Λάζαρος Τσαταλμπασίδης, ο πρώην Γραμματέας της Κοινότητας Ζυγού Καβάλας Γιώργος Ιακωβίδης, ο πρώην Πρόεδρος Κοινότητας Πρίνου Θάσου Βαγγέλης Γιάντσος, ο πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Καβάλας και πρώην Πρόεδρος του Συνδέσμου Απόστρατων Αξιωματικών Καβάλας Θόδωρος Τζατζάρης, η υποψήφια Δήμαρχος Καβάλας και Δημοτική Σύμβουλος Αναστασία Ιωσηφίδου, ο Δημοτικός Σύμβουλος Καβάλας και υποψήφιος Δήμαρχος Καβάλας Μάκης Παπαδόπουλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος και πρώην Αντιδήμαρχος Καβάλας Ανέστης Τσουρουκίδης με τη σύζυγό του, ο υποψήφιος Δήμαρχος Καβάλας και πρώην Διοικητής του Νοσοκομείου Καβάλας Ντίνος Κλειτσιώτης, ο υποψήφιος Δήμαρχος Καβάλας και πρώην Δήμαρχος Ελευθερών Παγγαίου Μπάμπης Χρυσανίδης, οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Πέτρος Κεκτετζής και Παναγιώτης Αγάογλου (Ώρα Δημιουργίας), οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Νίκος Σιδηρόπουλος, Νίκος Φραντζεσκάκης, Παναγιώτης Δουρτμές (Ο Τόπος της Ζωής Μας), ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Καβάλας Νίκος Σουλίδης (Σύγχρονος Δήμος), ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Καβάλας Χρήστος Μιχαλίτσης και υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Καβάλας (Ντ. Κλειτσιώτης).
Παρόντα ήταν τα Στελέχη της ΝΔ Βάσω-Παπουτσή Μήττα, Σοφία Αθανασιάδου-Μπουμπούνα και Πασχάλης Μαλαθούνης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας Μάρκος Δέμπας, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας και Πρόεδρος των Εφέδρων Αξιωματικών Καβάλας Γιάννης Κελγιώργης, η πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας Μαρίνα Φιλιππίδου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φροντιστών Καβάλας – ΚΔΒΜ Σπύρος Κετζετζής, η εκπρόσωπος εθελοντών του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή) Θάσου Γιώτα Γερογιάννη και η Μελίνα Τρικκαλιώτη από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό – Περιφερειακό Τμήμα Καβάλας.

Προηγούμενο άρθροΠετυχημένη η κεντρική ομιλία της υποψήφιας βουλευτού ΝΔ Ειρήνης Βρανά
Επόμενο άρθροΠάρης Παρασχούδης: Η τουριστική κίνηση στο νησί δεν ξεκίνησε ακόμη στον κανονικό της ρυθμό