Ο Δικηγορικός Σύλλογος Καβάλας εντείνει τις κινητοποιήσεις του για το φορολογικό νομοσχέδιο. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του στις 4 Ιανουαρίου θα συναντηθούν οι πρόεδροι των συλλόγων στην Αθήνα όπως επεσήμανε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας κ. Γιώργο Γραμμένος, για να αποφασίσουν περαιτέρω κινητοποιήσεις.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «ο Δικηγορικός Σύλλογος Καβάλας, όπως όλοι οι δικηγορικοί σύλλογοι της χώρας, βρισκόμαστε σε κινητοποιήσεις παρά τις εορταστικές μέρες. Τις ξεκινήσαμε πριν από ένα μήνα και μέχρι τις 5 Ιανουαρίου κάνουμε στοχευμένες κινήσεις, Απέχουμε από συγκεκριμένες διαδικασίες και στις 4 Ιανουαρίου οι πρόεδροι θα έχουμε νέα συνάντηση στην Αθήνα για να αποφασίσουμε τις περαιτέρω κινητοποιήσεις μας. Αυτό που είναι σημαντικό, είναι ότι οι συνάδελφοι στην Καβάλα είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις και σε μένα προσωπικά έδωσαν την εντολή και της εξουσιοδότηση να ψηφίσω στις 4 Ιανουαρίου υπέρ της καθολικής αποχής από τις 5 Ιανουαρίου και μετά».

ΤΑ ΔΥΟ ΖΗΤΗΜΑΤΑ

Πρόσθεσε ότι «αυτήν τη στιγμή είναι δύο τα ζητήματα που μας απασχολούν κυρίως. Είναι βέβαια το φορολογικό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε, για το οποίο όμως είχαμε διαμηνύσει ότι ακόμη και να ψηφιστεί εμείς θα συνεχίσουμε στοχευμένες αποχές εκεί που το δημόσιο, οι τράπεζες και τα funds πονάνε, και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε αυτό. Το δεύτερο ανοιχτό μέτωπο είναι το νομοσχέδιο που αφορά τις τροποποιήσεις του ποινικού κώδικα και του κώδικα ποινικής δικονομίας. Ερήμην των δικηγόρων συντάχθηκε ένα νομοσχέδιο που έρχεται σε διαβούλευση και έχουμε κάθετα αντίθετες θέσεις σε πολλά σημεία του. Όχι τόσο στην αυστηροποίηση κάποιων ποινών σε συγκεκριμένα σοβαρά αδικήματα, όσο για το γεγονός ότι πλέον ένας δικαστής μπορεί για ένα πλημμέλημα να στέλνει τον πολίτη στη φυλακή για 6 μήνες κλπ. Είναι δύσκολα πράγματα αυτά, σε ποιες φυλακές θα εκτίουν τις ποινές όλοι αυτοί που θα καταδικάζονται για πλημμελήματα. Πηγαίνουμε μετά σε κακουργήματα με μονομελή σύνθεση, ένας δικαστής να δικάζει και να καταδικάζει σε πολυετείς ποινές κάθειρξης. Η ασφάλεια δικαίου είναι αυτό που μας απασχολεί και ως ένα σημείο και η περιστολή των δικαιωμάτων των πολιτών και ιδίως αυτών που για τον Α ή τον Β λόγο εξ αμελείας πολλές φορές πηγαίνουν κατηγορούμενοι στο δικαστήριο. Γι’ αυτό σκοπεύουμε να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις. Νομίζω ότι ο Ιανουάριος θα είναι ένας μήνας με καθολικές αποχές σε όλη την Ελλάδα».

Προηγούμενο άρθροΜε το βλέμμα στραμμένο στις Ευρωεκλογές η ΔΕΕΠ ΝΔ Καβάλας
Επόμενο άρθροΥποχρεωτικά POS για 35 κλάδους από 1η Ιανουαρίου – Ποιοι εξαιρούνται ακόμη και αν είναι στη λίστα