Αυξημένα κρούσματα γρίπης παρουσιάζονται στην Καβάλα. Ο Διευθυντής Υγείας κ. Χρήστος Παπαδόπουλος σημείωσε ότι αυτή η έξαρση θα υπάρχει μέχρι τον Μάρτιο και επιβάλλεται οι πολίτες να εμβολιαστούν.

Πιο συγκεκριμένα δήλωσε ότι «έχουμε αυξημένα κρούσματα γρίπης, κάτι που αναμέναμε. Ξεκίνησε ένα μήνα νωρίτερα, έχουμε πιο πολλά κρούσματα αναλογικά και θα συνεχίσει να γίνεται αυτό μέχρι το Μάρτιο που θα περάσουν τα κρύα. Είχαμε τονίσει την ανάγκη εμβολιασμού κατά της γρίπης ειδικά των ομάδων υψηλού κινδύνου. Το εμβόλιο τους προστατεύει και θα έπρεπε να το κάνουν, ακόμη και τώρα. Ο χειμώνας συνεχίζεται και όσο διαρκεί θα έχουμε μετάδοση. Ταυτόχρονα να τηρούμε τα μέτρα που είναι τα ίδια με αυτά του covid, αποφυγή συγχρωτισμού, με πολλά άτομα σε κλειστούς χώρους, μάσκα, καλός αερισμός. Αυτά τα μέτρα προστατεύουν και από τη μετάδοση».

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Για τον κορωνοϊό δήλωσε ότι «είναι ένας ιός που έχει γίνει ενδημικός που σημαίνει ότι το χειμώνα θα μεταδίδεται περισσότερο και αυτό περιμένουμε να δούμε. Να μην έχουμε μεταδόσεις το καλοκαίρι, όπως ισχύει με όλους τους αναπνευστικούς ιούς. Η μετάλλαξη Όμικρον παραμένει που σημαίνει ότι έχουμε αρκετές νοσήσεις αλλά λιγότερες σοβαρές περιπτώσεις σε σχέση με τις άλλες μεταλλάξεις.

Θα πρέπει να τηρήσουμε κάποια μέτρα και για να μην μολυνόμαστε και για να μην μεταδίδουμε τους ιούς. Παράλληλα να διατηρούμε ένα καλό επίπεδο υγείας ώστε αν κολλήσουμε, να μπορεί ο οργανισμός να ανταπεξέλθει.

Πρέπει να κάνουμε τα εμβόλια, που είναι το καλύτερο όπλο που έχουμε. Ο κόσμος κουράστηκε από αυτό, ειδικά με τα εμβόλια του covid που είχαμε συχνές επαναλήψεις και δεν μπορούν να το κάνουν συνέχεια. Το ιδανικό είναι κάθε χρόνο πριν το χειμώνα να κάνουμε εμβόλιο για τη γρίπη ή τον κορωνοϊό. Μπορεί να βγάλουν κάτι συνδυασμένο, η έρευνα προσανατολίζεται και για εκεί».

Προηγούμενο άρθροΑποτελεσματικά αντιμετωπίζεται το πρόβλημα των ιώσεων στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Καβάλας
Επόμενο άρθροΗ μικτή χορωδία του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Καβάλας αποχαιρέτησε τον Παναγιώτη Πατέλη