Για τη συνεδρίαση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων είπε ότι «έγινε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στο Αγρίνιο και το κυριάρχησε το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που ανακοινώθηκε μέσω του Τύπου. Περιμένουμε ως φορείς να μας αντιμετωπίσουν με σοβαρότητα, να μας ενημερώσουν επί της ουσίας και να δούμε τι ακριβώς προτείνει. Αυτά που προτείνει και βλέπουμε σε πρώτη φάση, είναι κάποια μέτρα που έρχονται ξαφνικά, έναν μήνα πριν τελειώσει το φορολογικό έτος, με μεγάλες αλλαγές. Αυτό που ενοχλεί είναι ότι μας τσουβαλιάζουν όλους, με δηλώσεις σαν να είμαστε όλοι κλέφτες και φοροφυγάδες, προκειμένου να τεκμηριώσουν και να αποδείξουν για ποιον λόγο έρχεται ένα τέτοιο νομοσχέδιο. Τους απαντούμε ότι φυσικά υπάρχει φοροδιαφυγή, αλλά πώς αντιμετωπίζεται; Με τεκμήρια; Πηγαίνουμε 30 χρόνια πίσω, με μέτρα Αλέκου Παπαδόπουλου επί ΠΑΣΟΚ που τότε ήταν τεκμήρια τα τετραγωνικά μέτρα του γραφείου και του σπιτιού μου; Και τελικά τι αποδείχθηκε; Ένα μεγάλο μηδενικό. Έκτοτε όλοι οι πρωθυπουργοί μιλάνε περί φοροδιαφυγής κι ακόμη και σήμερα λέμε ότι είναι μία γάγγραινα και θα πρέπει να σταματήσει.
Θέλουμε και στηρίζουμε την υγιή επιχειρηματικότητα, θέλουμε τον υγιή ανταγωνισμό και όχι τον αθέμιτο, αλλά από την άλλη αγανακτούμε με την απαξίωση που μας αντιμετωπίζουν και με τη λάσπη που μας πετάνε. Δεν γίνεται να λέει ο υπουργός Οικονομικών ότι σχεδόν όλοι μας είμαστε φοροφυγάδες κι επειδή δεν μπορούν να μας αντιμετωπίσουν, άρα δέχονται την ανικανότητα του κράτους να εντοπίσει στην πηγή αυτούς τους ανθρώπους. Κι από την άλλη, να αναφέρει παραδείγματα φοροδιαφυγής. Άρα μας λέει ότι τους ξέρει, τους έχει εντοπίσει. Πήγαινε, επομένως, κάνε έλεγχο κι αν πραγματικά είναι φοροφυγάδες, κλεισ’ τους. Αυτό λέμε εμείς ως επιχειρηματική κοινότητα έναντι αυτών των μέτρων. Όλα πλέον είναι ηλεκτρονικά και μπορείς κάλλιστα να τα δεις όλα. Κι έρχεται κάποιος να μου πει ότι επειδή δεν μπορούμε να τους εντοπίσουμε, πάμε στο εύκολο μέτρο, οριζόντιο σακούλιασμα. Επίσης είναι παράλογο να βάζεις τον εργαζόμενο ως τεκμήριο. Οι μικρές επιχειρήσεις απασχολούν 2 εκατομμύρια εργαζόμενους που τους πληρώνουν αυτές. Οι επιχειρηματίες που σήμερα βρίζει ο υπουργός, είναι η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας».

Προηγούμενο άρθροΜε ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε η χειροτονία του Καβαλιώτη Επισκόπου Θεσπιών κ. Παύλου- Φωτορεπορτάζ
Επόμενο άρθροΤο 70ο διήμερο Εθελοντικής Αιμοδοσίας διοργανώνει στις 10-11 Νοεμβρίου ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών «Στέλλα Μανώλα Κούρτη»