Για ακόμη μία φορά, η διοίκηση του Δήμου Καβάλας και της Περιφέρειας ΑΜ-Θ δείχνουν αδικαιολόγητη και απαράδεκτη ΟΛΙΓΩΡΙΑ στην ολοκλήρωση των μελετών για την αποκατάσταση της πεσμένης γέφυρας στο Κάτω Νοσοκομείο.

Ο Δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης μάς διαβεβαίωνε από το 2019 ότι οι μελέτες θα είχαν σύντομα ολοκληρωθεί. Τώρα, έξι μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές, μας λέει ότι θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούνιο του 2023.

Η Εγνατία Οδός Α.Ε., που έχει την ευθύνη των μελετών, ζήτησε την προηγούμενη εβδομάδα παράταση μέχρι τον Οκτώβριο του 2023 για την ολοκλήρωση των μελετών! Δηλαδή μετά τις δημοτικές εκλογές!

Ο μέχρι χθες Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης κύριος Κωστής Σιμιτσής βγαίνει σήμερα και ρίχνει ευθύνες στη διοίκηση της Περιφέρειας, ότι η πληρωμή των μελετών δεν έγινε έγκαιρα και αυτό προκάλεσε τις καθυστερήσεις. Δεν ανέλαβε όμως ο ίδιος καμία ευθύνη για τις καθυστερήσεις αυτές!

Η ίδια η Εγνατία Οδός Α.Ε. καθιστά σαφές ότι η καθυστέρηση οφείλεται στην αδυναμία έγκαιρης χρηματοδότησης των μελετών από την Περιφέρεια. Αφήνει μάλιστα και αιχμές ότι, αν δεν προχωρήσουν οι απαραίτητες αδειοδοτήσεις (απόφαση περιβαλλοντικών όρων, παραχώρηση χρήσης αιγιαλού), που είναι ευθύνη και του Δημάρχου Καβάλας και του Περιφερειάρχη, η καθυστέρηση θα είναι πολύ μεγαλύτερη!

Θόδωρος Μουριάδης και Χρήστος Μέτιος πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι έχουν ΑΜΕΣΗ και ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ευθύνη απέναντι στους Καβαλιώτες, οι οποίοι ζητούν εδώ και έξι χρόνια να αποκατασταθεί η πεσμένη γέφυρα!

Η παράταξή μας ως διοίκηση του Δήμου δε θα δεχτεί “πινγκ – πόνγκ” ευθυνών και θα υπερασπίζεται πάντοτε τα συμφέροντα της Καβάλας!

Δεσμευόμαστε απέναντι στους Καβαλιώτες ότι αυτή η “πληγή” θα κλείσει, χωρίς δικαιολογίες, χωρίς καθυστερήσεις και χωρίς μετατόπιση ευθυνών.

Μάκης Παπαδόπουλος

Υποψήφιος Δήμαρχος Καβάλας
Δημοτικός Σύμβουλος
Επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης
Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

Προηγούμενο άρθροΓια 2η συνεχόμενη χρονιά, η Energean στηρίζει τον Όμιλο Κλασσικού Αθλητισμού Καβάλας
Επόμενο άρθροΣοβαρό τροχαίο σημειώθηκε στο ύψος του πάρκινγκ του «Μπάτη»