Το Κυκλοφοριακό, το μεγάλο πρόβλημα της Καβάλας και των μεγάλων οικισμών του Δήμου μας, αλλά και οι σύγχρονες λύσεις που προτείνουν οι συγκοινωνιολόγοι, συζητήθηκαν και αναλύθηκαν το βράδυ της Παρασκευής 31 Μαρτίου 2023 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Καβάλας.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Μάκη Παπαδόπουλου, υποψηφίου Δημάρχου Καβάλας και Επικεφαλής της παράταξης Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ. Το θέμα της εκδήλωσης ανέπτυξε ως κεντρικός ομιλητής ο καθηγητής Σπύρος Βούγιας, Συγκοινωνιολόγος και πρώην Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Αναλύθηκαν θέματα που αφορούν την ασφάλεια στη μετακίνηση, το καθαρό περιβάλλον, την οικονομία, την ποιότητα ζωής και τις λύσεις στις σύγχρονες πόλεις που αφορούν την κινητικότητα και την προσβασιμότητα.

Πριν την εκδήλωση, ο Μάκης Παπαδόπουλος ξενάγησε τον Σπύρο Βούγια στην πόλη της Καβάλας, σε μια αυτοψία στα έργα που εκτελούνται και στα σημεία που “υποφέρουν” από παραλείψεις και έλλειψη υποδομών.

Στον διάλογο που ακολούθησε ανάμεσα σε φορείς, δημότες και τον Σπύρο Βούγια, υπήρξε μεγάλη συμμετοχή όπου τέθηκαν τα “καυτά” ζητήματα της πόλης για το Κυκλοφοριακό: τις θέσεις στάθμευσης και τη διαχείρισή τους, τα πάρκινγκ αλλά και τις νέες λύσεις που πρέπει να εφαρμοστούν, ώστε να γίνει η Καβάλα μια βιώσιμη και λειτουργική πόλη.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν:

· Μάρκος Δέμπας, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου
· Σωτήρης Λαζαρίδης, Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Αν. Μακεδονίας και Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξής μας
· Γιάννης Κελγιώργης, Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου
· Στράτος Μακρογιαννίδης, Πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ
· Στέλιος Χατζάτογλου, Μέλος Δ.Σ. του Υπεραστικού ΚΤΕΛ
· Χρήστος Ιωαννίδης, Πρόεδρος του Σωματείου ΤΑΧΙ
· Τάσος Γιαμαλίδης, Προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Καβάλας, Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Καβάλας
· Μανώλης Κοντοστέλιος, Γεν. Γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Καβάλας
· Δημήτρης Δελησταμάτης, Μέλος της Επιτροπής Κυκλοφορίας & Προσβασιμότητας του Δήμου Καβάλας
· Γιώργος Κανάρης, Πρόεδρος του Πολιτιστικού – Εξωραϊστικού Συλλόγου Αγ. Κωνσταντίνου
· Μαρία Ψωμαδάκη, Πρόεδρος του Μορφωτικού – Πολιτιστικού Συλλόγου Παληού
· Νίκος Τσουμπάκης, Πρόεδρος της Θρακικής Εστίας
· Χαράλαμπος Μαντάς, Διευθυντής της Ιχθυόσκαλας
· Φιλήμων Ξουλόγης, Εκπρόσωπος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγ. Λουκά και υποψήφιος Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ
· Γιώργος Καρατσιουμπάνης, υποψήφιος Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ
· Κώστας Νάνος, Πολιτευτής ΜΕΡΑ 25

Επίσης παραβρέθηκαν ο πρώην Αντιδήμαρχος Καβάλας Νίκος Κούτρας, ο πρώην πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κυριάκος Κελίδης, ο τοπογράφος – μηχανικός Μιχάλης Αποστολίδης, ο πολιτικός μηχανικός Κώστας Πέικος, ο μηχανολόγος – ηλεκτρολόγος Χρυσόστομος Κοσμίδης, ο Ιορδάνης Αγγελιάδης και πολλοί άλλοι δημότες και επαγγελματίες της πόλης.

Οι περισσότεροι τοποθετήθηκαν με παρεμβάσεις τους στα σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα της πόλης, καταθέτοντας απόψεις και προτάσεις για λύσεις.

Τα χρήσιμα συμπεράσματα που προέκυψαν από τη συζήτηση που έγινε στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν σε επόμενη ανακοίνωση της παράταξής μας.

Προηγούμενο άρθροΤο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας επισκέφτηκε το μεσημέρι του Σαββάτου ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος
Επόμενο άρθροΘάσος : Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 6ο Εαρινό Φεστιβάλ παραδοσιακών χορων