Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Μάκης Παπαδόπουλος με επιστολή του ζητά να υπάρξουν μειώσεις στα δημοτικά τέλη σε ευπαθείς ομάδες όπως τρίτεκνους, ΑΜΕΑ κ.λ.π.

Αρχικά ανέφερε ότι “Πράγματι μετά από πρόταση – παρέμβαση της παράταξής μας, και φυσικά τις αντιδράσεις φορέων της τοπικής μας κοινωνίας, η Δημοτική Αρχή υποχώρησε και αποδέχτηκε να συμπεριληφθούν πολύτεκνοι, τρίτεκνοι και άτομα με αναπηρία 50% και άνω, στο μέτρο της μείωσης των δημοτικών τελών 2024 για τις ευπαθείς ομάδες, τις οποίες είχε αρχικά αποκλείσει. Και μάλιστα πετύχαμε να μην υπάρχει κανένα εισοδηματικό κριτήριο!

Ωστόσο, δεν είμαστε απολύτως ικανοποιημένοι, γιατί η Διοίκηση του Δήμου Καβάλας έκανε μειώσεις στις αυξήσεις από 60% μέχρι 150% που επέβαλε πριν λίγες μέρες στα δημοτικά τέλη σε όλους τους δημότες! Θέλαμε να βάλουμε μέσα και πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες και θέλαμε και τους αναπήρους του 50%».

ΜΙΚΡΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ

Και πρόσθεσε πως «Είναι χαρακτηριστικό, ότι σε σύγκριση με τα τέλη του 2023 τα άτομα με αναπηρία 50% και πάνω δε θα δουν μειώσεις 30%, αλλά αυξήσεις 11%! Όπως και οι τρίτεκνες οικογένειες, δεν θα δουν μειώσεις 40% αλλά μόλις… 4%!

Καλούμε ωστόσο τη Δημοτική Αρχή να μην βάλει “κόφτη” σε κανέναν δικαιούχο και να δεχτεί όλες τις αιτήσεις που θα κατατεθούν από ΑΜΕΑ, πολύτεκνες, τρίτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες, απόρους και μακροχρόνια ανέργους. Και θέλουμε και μείωση των υψηλά εισοδηματικών κριτηρίων. Είναι μια απόφαση που δικαιώνει μια πάγια διεκδίκηση και είμαστε πολύ χαρούμενοι που μπήκε το θέμα σε μια σωστή βάση».

Προηγούμενο άρθροΣτο Δ.Σ. της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θεόδωρος Μαρκόπουλος
Επόμενο άρθροΔΕΥΑ Θάσου: Υπογραφή σύμβασης για την εκτέλεση του έργου “Επέκταση δικτύου ύδρευσης στον Οικισμό Ραχωνίου”