Συνάντηση με μέλη του Δ.Σ. του Συνδέσμου Εκπαιδευτών Φροντιστών Ν. Καβάλας είχε ο υποψήφιος Δήμαρχος Καβάλας Μάκης Παπαδόπουλος σχετικά με την πρόταση που κατέθεσε για επιδότηση μέσω voucher 150 μαθητών της Γ’ Λυκείου, που θα δώσουν Πανελλήνιες Εξετάσεις, με προϋπολογισμό 210.000 ευρώ και στη βάση κοινωνικο-οικονομικών κριτηρίων.

Ο Μάκης Παπαδόπουλος ανέλυσε και συζήτησε λεπτομέρειες από τον σχεδιασμό υλοποίησης του μέτρου με τους εκπροσώπους του Συνδέσμου.

Στο πλαίσιο της συνάντησης ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Σπύρος Κετζετζής δήλωσε τα εξής: «Είχαμε συνάντηση με τον υποψήφιο Δήμαρχο Μάκη Παπαδόπουλο, για να ενημερωθούμε μέσω του θεσμικού μας ρόλου για την πρόταση της παράταξής του για το voucher – κουπόνι ενισχυτικής εκπαίδευσης που αφορά τους μαθητές της Γ’ Λυκείου που θα δώσουν Πανελλήνιες Εξετάσεις την επόμενη χρονιά.

Είναι μία πρόταση θετική, γιατί βοηθάει τις οικογένειες που έχουν οικονομικά προβλήματα και δυσκολεύονται οι γονείς να ανταπεξέλθουν. Η πρόταση αυτή μας βρίσκει σύμφωνους γιατί έρχεται να συνδυαστεί με αντίστοιχες προτάσεις που έχει κάνει η Ομοσπονδία μας και ο Σύνδεσμός μας προς την κεντρική διοίκηση, για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τους κοινωνικά ευάλωτους μαθητές.

Εμείς από την πλευρά μας θα συνεργαστούμε. Και ελπίζουμε η διοίκηση του Δήμου που θα εκλεγεί να δει με θετικό μάτι το μέτρο αυτό που προτείνει η παράταξη του Μάκη Παπαδόπουλου και να υπάρχει συναίνεση του Δημοτικού Συμβουλίου για την υλοποίηση του μέτρου, ώστε να υπάρχουν πραγματικά αποτελέσματα και να βοηθήσουμε ουσιαστικά τους γονείς και τους μαθητές που έχουν ανάγκη.

Εκτός από το κοινωνικό όφελος, θέλω να επισημάνω ότι η πρόταση αυτή βοηθά και την καταπολέμηση της παρα-οικονομίας, γιατί οι μαθητές που θα λάβουν το voucher θα επιλέξουν ένα από τα νόμιμα αδειοδοτημένα και πιστοποιημένα φροντιστήρια της πόλης μας».


Μάκης Παπαδόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος

Επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης

Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

Προηγούμενο άρθροΕυχαριστήριο της ΑΕΚ ΚΑΒΑΛΑΣ στον Γιώργο Φιλόσογλου
Επόμενο άρθροΠαραλαβή 14ων μωβ κάδων από το Δήμο Θάσου για την διαχείριση μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης και υπόδησης