Η απόφαση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Καβάλας να υποβαθμίσει δημοτικά σχολεία στον Δήμο Καβάλας για το σχολικό έτος 2024-2025 μας βρίσκει αντίθετους.

Αναγνωρίζουμε τις δυσκολίες που έχει να αντιμετωπίσει η εκπαιδευτική κοινότητα στη διαχείριση των συνεπειών της μείωσης του μαθητικού πληθυσμού στον τόπο μας.

Ήρθε η ώρα όμως να δούμε κατάματα και συνολικά το πρόβλημα ως κοινωνία και ως φορείς και να δουλέψουμε πάνω σε σύνθετες και έξυπνες λύσεις που δε θα υποβαθμίζουν ούτε τα σχολεία μας ούτε την ποιότητα του εκπαιδευτικού έργου που παράγεται από τα σχολεία μας.

Ο Δήμος Καβάλας έχει λόγο και ρόλο στη διαχείριση της εξέλιξης αυτής και οφείλει να τους ασκήσει, σε συνεργασία και με τις αρμόδιες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και με τους φορείς των εκπαιδευτικών και με τις συλλογικότητες των γονέων και με όλη την κοινωνία.

Ωστόσο, δε θα δεχθούμε συγχωνεύσεις τάξεων και κατάργηση σχολικών μονάδων. Αυτή πρέπει να είναι η βάση κάθε συζήτησης και ο Δήμος οφείλει να εγγυηθεί για τις προϋποθέσεις αυτές.

Καλούμε λοιπόν τη διοίκηση του Δήμου Καβάλας:

  • να θέσει προς συζήτηση το θέμα στην επικείμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης 26 Ιουνίου.
  • να ζητήσει την ανάκληση της απόφασης της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Καβάλας για συγχωνεύσεις τάξεων σε σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Καβάλας για το έτος 2024-2025.
  • να αναλάβει την πρωτοβουλία να ξεκινήσει μία δημόσια συζήτηση για το μέλλον των εκπαιδευτικών δομών του Δήμου μας τα επόμενα χρόνια.
Προηγούμενο άρθρο‘Μπουρλότο” Κασσελάκη στα σενάρια συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ: “Δεν υπάρχουν συζητήσεις συγχώνευσης” – Αιχμές για Τσίπρα: “Παρέλαβα χάος”
Επόμενο άρθροΞεκίνησε η αντικατάσταση καμμένων λαμπτήρων στο Περιφερειακό δίκτυο της Θάσου από την Π.Ε Καβάλας