Διαμαρτύρονται στο ΕΚΑΒ για την πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την ενίσχυση του προσωπικού με άτομα που δεν σχετίζονται με την ειδικότητα του διασώστη. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου τους κ. Κώστας Τσιτσιλικάκη τέτοιες προσλήψεις δεν μπορεί να γίνουν με πυροσβέστες και στρατιωτικούς..

Αρχικά ανέφερε ότι “Πρόκειται για έναν παλιό νόμο που ισχύει από το 2016 με κάποιες τροποποιήσεις πλέον βέβαια. Τότε το ίδιο πράγμα συνέβη με καθεστώς πίεσης πάντα, μια και οι ελλείψεις και τότε υπήρχαν.

Μιλάμε βέβαια για διαχρονικές ελλείψεις και δεν πρόκειται για κάτι που συμβαίνει τώρα. Δεν σταμάτησαν ξαφνικά τα ασθενοφόρα να υπάρχουν…. Απλά ελέω πανδημίας το πρόβλημα είχε κρυφθεί κάτι από το χαλί και τώρα ήρθε η ώρα να επανέλθει μια και αυξήθηκε ο πληθυσμός της Ελλάδας με την έλευση των τουριστών”.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ

Ο ίδιος εκτιμά ότι πλέον υπάρχουν καθυστερήσεις. “Βέβαια αυτό ήταν λογικό να συμβεί. Όσο για το νομοθετικό διάταγμα και το γεγονός ότι αυτοί που έχουν κάποιες γνώσεις και ένα δίπλωμα να τους δίδεται η δυνατότητα να ανέβουν πάνω στα ασθενοφόρα αυτό είναι τραγικό και μιλάμε για υποβάθμιση της νοσοκομειακής φροντίδας.

Δεν μπορεί ο καθείς να ασκήσει το επάγγελμα του διασώστη το οποίο διδάσκεται για δύο χρόνια στο ΙΕΚ και γίνεται και πρακτική για έξι μήνες. Όλο αυτό δεν μπορεί να γίνει έτσι ξαφνικά. Όλα μπορούν να είναι επικίνδυνα και ίσως και να έχουμε και κυρώσεις.

Εμείς βρεθήκαμε εμπρός στα Δικαστήρια γιατί κάποιοι θεώρησαν ότι δεν κάναμε αυτά που έπρεπε να κάνουμε.

Άρα όταν έχουμε να κάνουμε και με εργαζόμενους άλλων φορέων που ούτε την άδεια ασκήσεως δεν έχουν έστω κ αι αν αυτή προβλέπεται, τότε τίθενται πολλά ζητήματα. Υπάρχει πιθανότητα όποιος δεν γνωρίζει τέλος να προκαλέσει ανεπανόρθωτες βλάβες ίσως από κακούς χειρισμούς ή ανικανότητα και ίσως να προκύψει απώλεια ζωής.

Θέλουμε άμεσα προσλήψεις προσωπικού με την ειδικότητα του διασώστη – πλήρωμα ασθενοφόρου. Μόνοι αυτοί με τις γνώσεις τους μπορούν να ασκήσουν το έργο. Κάθε άλλος εργαζόμενος είναι λύση πυροτέχνημα που σε λίγες ημέρες απλά θα πέσει… θα ξεκινήσουν δυστυχώς οι φωτιές και όλο αυτό θα καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος…”

Προηγούμενο άρθροMarket Pass: Τι σχεδιάζει η κυβέρνηση – Οι αλλαγές με τα κριτήρια και τους δικαιούχους
Επόμενο άρθροΣτην Νέα Ηρακλείτσα πρόστιμα για τα σκουπίδια