Το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ Καβάλας αρνείται να μεταφέρει ασθενείς από το Νοσοκομείο Καβάλας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του κ. Κώστα Τσιτσιλικάκη το έργο μπορεί να το κάνει αυτό το έργο με πρόσληψη επικουρικού προσωπικού.

Όπως τόνισε αρχικά “Μιλάμε για ένα θέμα ετών ενώ η λύση του είναι εύκολη…ειδικά το τελευταίο διάστημα, πριν από λίγες μέρες και με νόμο πλέον δόθηκε η λύση μια και δίδεται η δυνατότητα – αν και αυτό υπήρχε και ίσχυε και τα προηγούμενα χρόνια ώστε να γίνουν προσλήψεις επικουρικού προσωπικού από τα νοσοκομεία να πάρουν πληρώματα και με δικά τους μέσα να εξυπηρετούν τις δευτερογενείς μεταφορές και να λυθεί το όλο πρόβλημα – και τώρα λοιπόν και βάση νόμου έρχεται η οριστική λύση.

Αυτή η δυνατότητα υπήρχε αλλά σχεδόν όλα τα νοσοκομεία της ΑΜΘ έχουν προχωρήσει σε αυτή την εξέλιξη καταλαβαίνοντας το πρόβλημα και μόνο το Νοσοκομείο Καβάλας δεν έπραξε το ίδιο με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται οι ασθενείς.

Εμείς το αναδεικνύουμε το πρόβλημα και πλέον με τον κάθε επίσημο τρόπο, το τελευταίο νομοσχέδιο που είχε μάλιστα και αρκετές αντιδράσεις περιγράφει σε κάποιο σημείο ότι το κάθε νοσοκομείο δύναται να κάνει συμβάσεις με ιδιωτικές εταιρείες ασθενοφόρων μόνο και έτσι υπάρχει άλλη μια δυνατότητα πέρα από την πρόσληψη προσωπικού…. Μπορούν να γίνουν δηλαδή συμβάσεις όπως τα νοσοκομεία έχουν συμβάσεις με σεκιούριτι, με καθαριότητες κι άλλα τινά.

Ιδιωτικά ασθενοφόρα λοιπόν ενώ τη δαπάνη θα την πληρώνει ο ΕΟΠΥ χωρίς να έχουμε δηλαδή συμμετοχή του ασφαλισμένου! Αυτό δεν έγινε όμως και τελικά αυτό που ισχύει σήμερα είναι η επιβάρυνση στην τσέπη των ασθενών μια και οι πολίτες φεύγουν από το νοσοκομείο με δικό του τρόπο, με ταξί ίσως και επιβαρύνονται όλο το κόστος”.

Η ΒΟΥΛΗΣΗ

Ο ίδιος θεωρεί ότι αυτή η κατάσταση είναι απαράδεκτη. “Εμείς πιέζουμε αλλά βλέπουμε ότι όλα τελικά είναι απλά θέμα βούλησης και μόνο…. Η Διοίκηση του Νοσοκομείου, χθες ήταν άλλη, σήμερα είναι άλλη, πρέπει να αποφασίσει και να προσλάβει αυτά τα άτομα ή να κάνει τελικά συμβάσεις για να εξυπηρετούνται αυτοί οι ασθενείς” τόνισε καταληκτικά.

Προηγούμενο άρθροΤο έθιμο της Παντέρας στη Θάσο
Επόμενο άρθροΦήμες ότι «κλειδώνει» η Κυριακή των Βαΐων για τις εθνικές εκλογές – Οι συζητήσεις κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών για την 9η Απριλίου