Έξαρση τροχαίων ατυχημάτων σημειώνεται στην Καβάλα τους τελευταίους 2 μήνες. Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Καβάλας κ. Κώστας Τσιτσιλικάκης σημείωσε πως η αύξηση αυτή είναι ακατανόητη.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «για μία ακόμη φορά θα πούμε τα ίδια για το θέμα αυτό. Το έχουμε επισημάνει πολλές φορές, θα το πούμε άλλη μία και ενδεχομένως να χρειαστεί να το κάνουμε ξανά στο μέλλον. Δυστυχώς όλο αυτό δεν λέει να σταματήσει. Καθημερινά δεχόμαστε κλήσεις για να ανταποκριθούμε σε επείγοντα περιστατικά που έχουν σχέση με τροχαία ατυχήματα. Είναι πάρα πολλά, δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί έχουμε τόσα τροχαία ατυχήματα. Πιθανολογώ ότι δεν μπορούμε να κατηγορούμε μόνο τους άλλους, ο καθένας έχει την προσωπική του ευθύνη».

ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΛΑΘΟΣ

Πρόσθεσε ότι «νομίζω ότι οφείλονται κυρίως σε ανθρώπινα λάθη παρά σε οτιδήποτε άλλο και εξωγενείς παράγοντες όπως το οδόστρωμα ή το αυτοκίνητο. Θα πρέπει να προσέξουμε διότι έχουμε θρηνήσει ήδη θύματα από την αρχή της σεζόν και εντός και εκτός αστικού ιστού. Μέχρι τώρα έχουμε κυρίως υλικές ζημιές και όχι σοβαρούς τραυματισμούς αλλά δυστυχώς θρηνήσαμε και θύματα και δεν μπορεί κανείς να εγγυηθεί ότι δεν θα αποβεί μοιραίο κάποιο τροχαίο. Γι’ αυτό πρέπει οπωσδήποτε ο κόσμος να είναι προσεκτικός, να έχει ο καθένας την προσωπική ευθύνη και να προστατεύει τον εαυτό του και κατ’ επέκταση τους συνανθρώπους του. Διαφορετικά, μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, θα έχουμε κι άλλα θύματα. Εύχομαι να μην βγω αληθινός αλλά αν δεν προσέξουμε εκεί οδηγούμαστε».

Προηγούμενο άρθροΓια τους όρους χρήσης μουσικής στα καταστήματα και τις διαφημίσεις στις στάσεις του Αστικού ΚΤΕΛ συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καβάλας
Επόμενο άρθροΘανάσιμος τραυματισμός εργάτη σε εργοτάξιο