Μια ιστορική φωτογραφία, το πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας μετά τις πρώτες εκλογές που είχαν γίνει στην πόλη. Στις 25 Οκτωβρίου 1925 έγιναν οι δημοτικές εκλογές σε ολόκληρη την Ελλάδα, που για τους δήμους και τις κοινότητες των “Νέων Χωρών” (δηλαδή στην Μακεδονία και την Δυτική Θράκη) αποτελούσαν τις πρώτες από την ενσωμάτωσή τους στον Εθνικό κορμό.

Μέχρι τότε δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι ήταν διορισμένοι, όπως και στην Καβάλα. Οι εκλογές εκείνες, για την ανάδειξη Δημάρχου και δημοτικών συμβούλων. Δήμαρχος είχε εκλεγεί ο Ευγένιος Ιορδάνου, που διακρίνεται στο κέντρο της φωτογραφίας, που είναι σε καλλιτεχνικό φωτογραφείο της πόλης. Όλοι οι άνδρες σύμβουλοι (χρειάστηκε να περάσουν πολλές δεκαετίες για την συμμετοχή και εκλογή γυναικών στα συμβούλια) είναι άψογα ντυμένοι με κουστούμι γραβάτα ή παπιόν.

Η φωτογράφιση έγιναν προφανώς μετά την ορκωμοσία τους και σίγουρα θα κοσμούσε κάποια δημοσίευση στον περιοδικό τύπο. Την εποχή εκείνη κυκλοφορούσαν σε πανελλαδική κλίμακα διάφορες εκδόσεις μέσα από τις οποίες παρουσιάζονταν τα πρόσωπα διοίκησης κάθε τόπου αλλά και τα πεπραγμένα τους, όπως και τα οικονομικά και ιστορικά στοιχεία κάθε περιοχής.

Ήταν οι “Οδηγοί” που περιλάμβαναν και διαφημίσεις από τις επιχειρήσεις και καταστήματα κάθε περιοχής.

Προηγούμενο άρθροΣέρρες: Νεκρή 44χρονη που παρασύρθηκε από φορτηγό
Επόμενο άρθροΑίτημα του Σωματείου εργαζομένων για 24ωρη φύλαξη στο Νοσοκομείο Καβάλας