Ο κ. Κώστας Παπακοσμάς ερευνητής της τοπικής ιστορίας θα είναι υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τον Περιφερειάρχη κ. Μέτιο. Μάλιστα ο τελευταίος τον ανακοίνωσε σε εκδήλωση των Ελευθερίων, ενώ ο κ. Παπακοσμάς σε δηλώσεις του ότι αγαπά την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση.

Αρχικά σημείωσε ότι “Σε μια από τις εκδηλώσεις που μετέχω και που ευχαριστώ τον κόσμο για αυτές τις εκδηλώσεις, είχα την χαρά και την τιμή να παρακολουθήσει τη διάλεξη που έκανα ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέττιος.

Εδώ και πολύ καιρό συζητώ με τον κ, Μέττιο για διάφορα θέματα που έχουν σχέση με τον πολιτισμό, την ιστορία αλλά και την συμμετοχή μου στα της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης. Και μάλιστα θα μιλήσω για την συμμετοχή μου μέσα από την ψήφο των συμπολιτών μας.

Περίπτωση συνεργασίας διορισμένη, συνεργασία που να έχει σχέση με μια έμμισθη αμοιβή δεν υπάρχει σε καμία περίπτωση.

Απευθυνόμενος λοιπόν στον κ. Μέττιο όπως και στο κοινό που παρακολούθησε την εκδήλωση ανακοίνωσα την πρόθεση μου να συμπράξω και να είμαι μαζί στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές του Οκτώβρη του 2023!

Γνωρίζετε την αγάπη μου για την Περιφέρεια και έτσι προχώρησα στην ανακοίνωση εκ μέρους μου της πρόθεσης μου, μια ανακοίνωση που έγινε δημόσια γιατί έτσι έμαθα τόσα χρόνια, να μιλάω δηλαδή δημόσια χωρίς να κρύβομαι από χαρτιά, υπονοούμενα, δημοσιεύσεις…. Για αυτό και δηλώνω ΠΑΡΩΝ σε αυτή την προσπάθεια του Χρήστου Μέττιου για την Περιφέρεια ΑΜΘ.

Και ζητώ ξεκάθαρα την ψήφο και την στήριξη των πολιτών όταν οι εκλογές γίνουν τον Οκτώβριο. Μέχρι τότε θα πούμε πολλά”.

ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ

Σε ερώτηση αν το εγχείρημα είναι δύσκολο τόνισε ότι “Φυσικά και είναι ένα δύσκολο εγχείρημα. Πάνω από 40 χρόνια είμαι παρών. Και πάντα μέσα από την παρουσία μου με την εκλογική διαδικασία είμαι στα κοινά και πάντα μέσα από την εκλογή μου σε όργανα.

Εξίσου δύσκολη βέβαια ήταν και η παρουσία μου πριν από 4 χρόνια στις Βουλευτικές τότε εκλογές. Και σήμερα ο χώρος που με “καταδικάζει” τότε ήταν ΑΠΩΝ από την προσπάθεια 6 ανθρώπων που ζητούσαν την ψήφο των πολιτών.

Τότε ενώ ξέραμε ότι δεν έχουμε καμία τύχη 6 άνδρες – γυναίκες κατεβήκαμε στις εκλογές. Και τότε ήταν πάρα πολύ δύσκολα. Και ευχαριστώ τους ψηφοφόρους που συμμετείχαν στις εκλογές. Οι φίλοι καβαλιώτες ευτυχώς ανταποκρίνονται. Είναι δύσκολη μια εκλογή στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Και κυρίως όταν έχεις να μιλήσεις με χιλιάδες ανθρώπους. Αλλά νομίζω ότι για τα δύσκολα είμαστε.

Και εξάλλου μετά από τόσα χρόνια παρουσίας δεν είναι αυτοσκοπός η εκλογή. Αυτοσκοπός είναι να έχεις να προσφέρεις κάτι, ένα λιθαράκι. Και αυτό το λιθαράκι του πολιτισμού και της ιστορίας έχω νομίζω χρέος να το συνεχίσω!

Θα προσφέρω είτε είμαι εντός ή εκτός ψηφοδελτίου. Μήπως και μέχρι τώρα δεν προσφέρω εκτός οργάνου; Πάντως ευχαριστώ και στη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ που κάνει αναφορά στο όνομα μου.

Δεν είναι κακό… Απλά το σκεπτικό με τα ελληνικά που γνωρίζω δεν το καταλαβαίνω. Παρακινεί στους συμπολίτες μη ψηφίσουν εμένα; Η ίδια λέει ότι δεν έχει καμία σχέση με τον Παπακοσμά και δεν πρέπει η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ να ταυτίζεται με τις αποφάσεις του.

Άλλωστε δεν παίρνεις την έγκριση κάποιου για να συμμετέχεις σε ένα αυτοδιοικητικό ψηφοδέλτιο….”.

Προηγούμενο άρθροΤο δικό του κολυμβητήριο θα αποκτήσει στη Χρυσούπολη ο Δήμος Νέστου
Επόμενο άρθροΣήμερα παρουσιάζεται το οικονομικό νομοσχέδιο – Όλα τα νεότερα για Market Pass, Youth Pass, μισθούς Δημοσίου, ΕΝΦΙΑ