Τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Δημοτική Ενότητα Πιερέων του Δήμου Παγγαίου, ανέδειξε σε δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος της περιοχής, Κώστας Γάκης.

Όπως τόνισε αρχικά, μια από τις αντικειμενικές αδυναμίες της περιοχής είναι ότι βρίσκεται ένα βήμα πίσω σε σχέση με άλλες περιοχές του δήμου Παγγαίου, όσον αφορά την οικονομική δυνατότητα των κατοίκων, ενώ υπογράμμισε ότι το σημαντικότερο πρόβλημα της Δ.Ε. Πιερέων είναι η υπογεννητικότητα.

«Το σημαντικότερο πρόβλημα στην περιοχή μας είναι η υπογεννητικότητα. Ο αγροτικός κλήρος είναι δυστυχώς πολύ μικρός κι άρα δεν μπορείς να κρατήσεις στον τόπο τους αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι ασχολούνται με άλλες εργασίες και μετά την οικονομική κρίση αυτό φάνηκε περισσότερο. Αυτό που προσπαθούμε είναι να απαλύνουμε όσο το δυνατό περισσότερο αυτές τις αντικειμενικές αδυναμίες με την βελτίωση της καθημερινότητά των συμπολιτών μας και σε ένα μεγάλο σημείο το καταφέρνουμε καλά. Αυτό που είναι σημαντικό και δεν μπορεί να είναι ξεκομμένο από τον υπόλοιπο δήμο και μάλιστα είναι στις προτεραιότητες του δημάρχου Παγγαίου Φίλιππου Αναστασιάδη, είναι να κρατηθεί ο τόπος ζωντανός, ώστε αυτός ο μέσος όρος ηλικίας της περιοχής κάποια στιγμή στο μέλλον να αλλάξει, να μείνουν νέοι στην περιοχή. Μιλάμε για μικρά παραδοσιακά χωριά με πολύ μεγάλο μέσο όρο ηλικίας. Αυτό είναι κατά την άποψή μου το σημαντικότερο πρόβλημα. Όλα τα άλλα μπορούν να λυθούν, αλλά ένας τόπος είναι όμορφος όταν έχει κόσμο. Δεν φτάνουν τα τοπία από μόνα τους», σημείωσε σχετικά ο Κώστας Γάκης.

ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΗΜΑΤΟΣ

Ο αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Πιερέων στάθηκε στη συνέχεια στο σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής με την έλλειψη τηλεοπτικού σήματος, τονίζοντας ότι δεν αποκλείονται ακόμη και κινητοποιήσεις.

«Θέλω να καταδείξω ένα μείζον θέμα που αφορά την αδράνεια εδώ και πολλά χρόνια των υπευθύνων, παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις και πιέσεις μας προς την κεντρική διοίκηση και τη DIGEA. Είναι αδιανόητο να μη μπορεί ο πολίτης να παρακολουθήσει τα κρατικά και ιδιωτικά κανάλια, αλλά και αυτά της περιοχής μας, γιατί η εταιρεία δεν έχει βάλει έναν πομπό, ώστε οι άνθρωποι να βλέπουν τηλεόραση. Είναι άνθρωποι μεγάλης ηλικίας που δεν ασχολούνται με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και η τηλεόραση είναι κάτι σημαντικό γι’ αυτούς. Έχουμε έγγραφα από το 2014 που πιέζουμε γι’ αυτό το θέμα. Απευθύνω έκκληση και στους τοπικούς βουλευτές να συνδράμουν προς αυτήν την κατεύθυνση. Δεν αξίζει αυτοί οι άνθρωποι να μην μπορούν να ενημερωθούν ή να ψυχαγωγηθούν. Ελπίζω και εύχομαι να δοθεί λύση εδώ και τώρα. Δεν κρύβω ότι μπορεί να προχωρήσουμε ακόμη και σε κινητοποιήσεις αν δεν τηρήσουν τις υποσχέσεις τους για επίλυση του ζητήματος. Γίνομαι καθημερινά δέκτης παραπόνων από τους κατοίκους της περιοχής και πρέπει επιτέλους να μπει ένα τέλος σε αυτή την ιστορία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κώστας Γάκης.

ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ

«Με τη συμβολή του δημάρχου, της διοίκησης, αλλά και εμού προσωπικά που ξέρω την περιοχή, θα βάλουμε ένα λιθαράκι περισσότερο, ώστε ο τόπος μας που είναι το πιο παραδοσιακό κομμάτι του δήμου, να μείνει ζωντανός, να γίνει πιο ελκυστικός. Ο κόσμος γνωρίζει τα παραδοσιακά δημοτικά διαμερίσματα της περιοχής μας, αλλά όλοι πρέπει να συμβάλλουμε στην περαιτέρω ανάδειξη τους. Εκτός από εμάς πρέπει να βοηθήσουν και οι κυβερνώντες γιατί το αξίζει ο κόσμος εκεί, ένας κόσμος του μόχθου και δικαιούται κάτι περισσότερο», δήλωσε ο αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Πιερέων.

Ο Κώστας Γάκης αναφέρθηκε και στα σοβαρά ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της εν λόγω περιοχής, οι οποίοι στην πλειονότητά τους είναι αγρότες.

«Είναι πολλοί οι αγρότες μας που τα τρία τελευταία χρόνια αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, καθώς έχουν υπάρξει καταστροφικές περίοδοι για όλους. Υπάρχει και το ερώτημα γιατί δεν δόθηκε, όπως σε άλλες περιοχές, η ενίσχυση για την πανδημία. Γι’ αυτό ας απολογηθούν άλλοι, όχι εμείς. Υπάρχουν παράπονα, είναι εύλογο αυτό. Τα σταφύλια έχουν κόστος και οι περισσότεροι αγρότες μας είναι χρεωμένοι. Δεν μπορούν να περάσουν οι άνθρωποι έξω από τα γεωπονικά γραφεία. Αυτή είναι η αλήθεια. Δεν μπορούν πλέον να συντηρήσουν τις οικογένειές τους και πρέπει να βοηθηθούν άμεσα», επισήμανε σχετικά ο κ. Γάκης.

ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ

Τέλος, αναφερόμενος στα έργα υποδομής και ειδικότερα στους βιολογικούς και στην οδοποιία, ο αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Πιερέων τόνισε ότι «Θέλουμε να ενταχθούν σε προγράμματα οι βιολογικοί που δεν έγιναν σε εποχές που ήταν πιο εύκολο να γίνουν. Είμαστε υποχρεωμένοι να προχωρήσουμε και να τους κατασκευάσουμε και θα το κάνουμε. Μιλάμε για όλα τα δημοτικά διαμερίσματα και θα ενταχθούν όλα. Το άλλο σημαντικό είναι οι δημοτικοί δρόμοι, για τους οποίους δυστυχώς δεν τρέχουν προγράμματα. Ό,τι γίνεται είναι μέσα από τα έσοδα του δήμου μας. Είναι πολλά τα χιλιόμετρα και προσπαθούμε να καλύψουμε τις μεγαλύτερες ανάγκες. Γίνεται τιτάνια προσπάθεια για εξοικονόμηση πόρων, ώστε να καλυφθούν δρόμοι, αλλά δεν μπορούν όλοι. Από την άλλη έχουμε το μεγάλο έργο της αγροτικής οδοποιίας που θα καλύπτει και την Δ.Ε. Πιερέων με κεντρικούς δρόμους, οι οποίοι θα βοηθήσουν τους αγρότες μας να έχουν εύκολη πρόσβαση στα κτήματά τους».

Προηγούμενο άρθροΝέα κακοκαιρία με χιόνια και καταιγίδες – Συστάσεις στους πολίτες από την ΓΓΠΠ
Επόμενο άρθροΚριτική στη διοίκηση του Δήμου Καβάλας από τον Σωτήρη Παπαδόπουλο για την έλλειψη αντίδρασης στο κλείσιμο της Eurobank