Από θαύμα σώθηκε η Ελληνίδα που τραυματίστηκε στη βομβιστική επίθεση που συνέβη στην Κωνσταντινούπολη.

Η 26χρονη μετά την παρέμβαση του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη μεταφέρεται στην Ελλάδα και εντός της ημέρας αναμένεται να φτάσει οδικώς στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα σε νοσοκομείο της συμπρωτεύουσας.

Η 26χρονη βρίσκεται σε σοκ και έχει θραύσμα στο πόδι, αλλά η κατάσταση της υγείας της δεν εμπνέει ανησυχία.

«Είμαστε όλοι σοκαρισμένοι» είπε ο πατέρας της 26χρονης στον ΑΝΤ1 και πρόσθεσε:

«Μιλήσαμε με την Γενική Πρόξενο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη και μας είπε πως θα επιστρέψει το παιδί οποιαδήποτε στιγμή θελήσει στην Ελλάδα, αλλά αυτό καθυστερεί γιατί πρέπει να της αφαιρεθεί το τραύμα από το πόδι της. Την είχαν προγραμματίσει για την Δευτέρα. Μου είπαν ότι θα της κάνουν επισκληρίδιο για να της κάνουν την επέμβαση, που θα την χρεωθεί, όπως θα χρεωθεί και την επέμβαση και την νοσηλεία στο νοσοκομείο».

«Τους είπα ότι είναι απαράδεκτο ξένος υπήκοος, που έπεσε θύμα τρομοκρατικής επίθεσης, να μην δέχεται την ιατρική φροντίδα που πρέπει» είπε ο κ. Δεπώλας.

Ο δικηγόρος της οικογένειας, Απόστολος Λύτρας, που επίσης μίλησε στον ΑΝΤ1, επεσήμανε πως «πήρα κατευθείαν τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, ήταν άμεση η ανταπόκριση και τον ευχαριστώ, ενημερώθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και η πρεσβεία μας και το παιδί πλέον θα έρθει οδικώς το πρωί της Τρίτης στην Ελλάδα για να νοσηλευθεί».

«Ευχαριστώ πολύ τον κ. Πλεύρη που αμέσως επικοινώνησε μαζί μου και με καθησύχασε πως το παιδί θα έρθει στην Ελλάδα και θα νοσηλευθεί όπως πρέπει με δαπάνες του Δημοσίου», είπε ο πατέρας της τραυματισμένης Ελληνίδας.

Μάλιστα, ο Απόστολος Λύτρας αποκάλυψε και ακόμη έναν φόβο της οικογένειας, πέραν της παροχής της βέλτιστης ιατρικής φροντίδας στην Ελληνίδα, αναφέροντας ότι «η οικογένεια φοβήθηκε και μήπως προσπαθήσουν να μπλέξουν και το παιδί στην έκρηξη».

Προηγούμενο άρθροΒέλγιο – Ελλάδα 70-72: «Ψυχάρες» έστειλαν την Εθνική στο Παγκόσμιο Κύπελλο
Επόμενο άρθροΜάκης Παπαδόπουλος: Το αίτημα για απαλλαγή των κατοίκων από τα διόδια προβλέπεται από τον Νόμο και είναι ΔΙΚΑΙΟ