Ο πρωθυπουργός εξήγγειλε και παρεμβάσεις «για τη μάστιγα των ρευματοκλοπών που ανέρχονται στο 5% της συνολικής αγοράς ενέργειας»

AKRIBEIA_REVMA
Την επιδότηση των νοικοκυριών που θερμαίνονται με ηλεκτρικό ρεύμα εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εισαγωγική του ομιλία στο υπουργικό Συμβούλιο.

Στην εισήγησή του, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αφού χαρακτήρισε αντικοινωνική συμπεριφορά τη φοροδιαφυγή, προανήγγειλε αφενός ότι όσοι ελεύθεροι επαγγελματίες δηλώσουν εισόδημα πάνω από το τεκμαρτό όριο θα απαλλαγούν από το ήμισυ του τέλους επιτηδεύματος από το 2024, ενώ έκανε και επίσημο ότι θα λάβουν επίδομα θέρμανσης και τα κοινοκυριά που θερμαίνονται με ρεύμα.

O πρωθυπουργός επισήμανε ότι «προχωράμε στην επιδότηση νοικοκυριών που θερμαίνονται με ρεύμα. Είναι παρέμβαση που έχει να κάνει και με την κοινωνική δικαιοσύνη και την ανακούφιση ενεργειακή φτώχεια. Θα υπάρξουν και παρεμβάσεις στο ειδικό τιμολόγιο για πολυτεκνες εικογένειες με μεγαλύτερες εκπτώσεις και χωρίς τα αυστηρά περιουσιακά κριτήρια

Ο πρωθυπουργός εξήγγειλε και παρεμβάσεις «για τη μάστιγα των ρευματοκλοπών που ανέρχονται στο 5% της συνολικής αγοράς ενέργειας» τονίζοντας ότι «είναι μια προκλητική αδικία που πρέπει να κοπεί μαχαίρι».

Το νέο σχήμα που ο κ. Σκυλακάκης ετοιμάζει αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον ένα τρίμηνο και θα αφορά κυρίως οικιακούς καταναλωτές που τους χειμερινούς μήνες παρουσιάζουν αυξημένη κατανάλωση ρεύματος με σκοπό τη θέρμανση. Η νέα επιδότηση θα έχει γεωγραφικά, πληθυσμιακά και εισοδηματικά κριτήρια, ενώ δεν θα μπορεί να την πάρει κάποιος που είναι δικαιούχος του επιδόματος θέρμανσης για πετρέλαιο ή φυσικό αέριο.

Όπως τόνισε ο κ. Μητσοτάκης «όλα τα ζητήματα κατατείνουν στον στόχο για μεταρρυθμίσεις σε όλους τους τομείς του κράτους που αντανακλούν στην καθημερινότητα του πολίτη».

Προηγούμενο άρθρο«153 νησιά, νησίδες και βραχονησίδες δεν ανήκουν στην Ελλάδα» – Ξανά στο τουρκικό στόχαστρο το Αιγαίο
Επόμενο άρθροΔιακοπή υδροδότησης στην περιοχή του Αγίου Λουκά