Έξαρση παρατηρείται στα κρούσματα του κουρωνοϊού στην Καβάλα. Σύμφωνα με τον Διευθυντή Υγείας κ. Χρήστο Παπαδόπουλο πρόκειται για μεταλλάξεις της Όμικρον, κάτι που δεν του ανησυχεί ιδιαίτερα.
Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «όταν έχεις μεταλλάξεις είναι φυσιολογικό να έχεις εξάρσεις. Αυτές οι μεταλλάξεις κορωνοϊού είναι της Όμικρον που δεν μας ανησυχούν με την έννοια ότι δεν θα κάνουν κάποιοι οξύ κύμα που θα προκαλέσει μαζική προσέλευση στα νοσοκομεία με την επιβάρυνση των μονάδων. Παρ’ όλα αυτά, έστω κι αυτό που κάνει, με την έξαρση αυτή να θυμίζει το χειμώνα, συνεχίζουμε να έχουμε θανάτους και διασωληνομένους κάθε εβδομάδα, κυρίως στις ηλικίες άνω των 60 και με προβλήματα υγείας. Υπάρχουν δηλαδή συνάνθρωποί μας που κινδυνεύουν.
Αν σκεφτούμε ότι έχουμε μια αναπνευστική λοίμωξη καλοκαιριάτικα, που προκαλεί μερικές δεκάδες θανάτους κάθε εβδομάδα, αυτό δεν είναι και τόσο φυσιολογικό. Αυτά δεν τα είχαμε ούτε με τη γρίπη που σχεδόν εξαφανίζεται το καλοκαίρι. Όμως αυτό δεν είναι γρίπη. Όταν έχεις το καλοκαίρι 20, 30, 40 θανάτους από κορωνοϊό ή διασωληνώσεις, όταν αυτά δεν τα είχες όλη τη χρονιά με τη γρίπη, τότε καταλαβαίνεις τη διαφορά. Και ειδικά αυτή η μετάλλαξη που είναι πιο ανίσχυρη σε σχέση με αυτά που είχαμε αρχικά το 2020.
Συνεπώς δεν πρέπει να υποτιμάμε τον κορωνοίό. Έχουμε μια πολύ πιο ήπια εικόνα, αλλά συνεχίζουν να κινδυνεύουν κάποιοι άνθρωποι. Έχουμε ανοσία στον πληθυσμό με τα εμβόλια και τις νοσήσεις, η άμυνα είναι πιο προετοιμασμένη ειδικά με την ήπια υπό παράλλαξη της Όμικρον. Γι’ αυτό λειτουργούμε κανονικά ως κοινωνία. Παρ’ όλα αυτά, όμως, εξακολουθούν να υπάρχουν άνθρωποι που κινδυνεύουν».
ΝΕΟ ΕΜΒΟΛΙΟ
Τέλος για τα εμβόλια του κορωνοϊού είπε ότι «υπάρχει καινούργια έκδοση, προσαρμοσμένη στην υποπαραλλαγή της Κράκεν, δηλαδή της Όμικρον που είχαμε την άνοιξη. Θα χρειαστεί ίσως μια ανανέωση της άμυνας σε αυτούς που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου. Οδηγίες δεν έχουμε ακόμη, ούτε καν από τις διεθνείς επιτροπές, αλλά αυτό εκτιμώ ότι θα γίνει και δεν θα επεκταθεί στον γενικό πληθυσμό».

Προηγούμενο άρθροΚαι στο Κ.Υ Πρίνου συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πλημμυροπαθείς
Επόμενο άρθροΚάρτα στάθμευσης στη χερσόνησο της Παναγίας έχουν λάβει 390 μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής