Το δημοτικό ακίνητο εκμισθώθηκε το έτος 2015 και ιδρύθηκε η επιχείρηση Πλάτανος στη πλατεία Βασιλείου Νάτσιου στην Ελευθερούπολη.
Στην ανάπτυξη του δημοτικού ακινήτου τα 2 πρώτα έτη λειτουργίας, επενδύθηκε αρχικό κεφάλαιο πολλών χιλιάδων ευρώ.
Επενδύθηκαν χρήματα στην κατάρτιση του προσωπικού για την υψηλή επίπεδου παροχής υπηρεσιών.
Μέσα σε 2 έτη λειτουργίας η επιχείρηση κατάφερε να χαρακτηριστεί ως σημείο σταθμός για την Ελευθερούπολη καθώς επιλέχτηκε από οργανισμούς για να πραγματοποιηθούν εκθέσεις βιβλίων, παρουσιάσεις πανελλήνιων πρωταθλημάτων πυγμαχίας, συναντήσεις συνεδρίων ιστορίας, συναντήσεις συλλόγων αγροτών, συναντήσεις φορέων για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Από το έτος 2015 έως το έτος 2020 δηλαδή για 5 έτη, είχε μία εύρυθμη λειτουργία που είχε ως αντίκτυπο την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, τη μείωση της ανεργίας, την αναγνωρισιμότητα της περιοχής.

Στρατηγική της επιχείρησης είναι η συνεργασία μόνο με τοπικούς προμηθευτές,
Είναι υποστηρικτής και χορηγός σε πολλούς τοπικούς συλλόγους καθώς επίσης και σημαντικός χορηγός της Ομάδας μπάσκετ της Ελευθερούπολης που αγωνίζεται στην Α2 Εθνική κατηγορία.
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του ΕΡΓΑΝΙ η επιχείρηση έχει απασχολήσει 200 άτομα προσωπικό από το Δήμο Παγγαίου.
Τη περίοδο 2018-2019 την καλοκαιρινή σεζόν έφτασε να απασχολεί ταυτόχρονα 40 άτομα προσωπικό μόνο από την τοπική κοινωνία.

Η επιχείρηση διέθετε παράταση ωραρίου Μουσικής από το Δήμο Παγγαίου, όλα τα χρόνια λειτουργίας, η οποία όμως αφαιρέθηκε κατόπιν αιτήματος περίοικου καθώς ενοχλήθηκε από τη μουσική ξαφνικά μετά από 6 χρόνια λειτουργίας της Επιχείρησης. Οπότε η επιχείρηση ήταν πλέον υποχρεωμένη βάση της νομοθεσίας να κλείνει τη μουσική την καλοκαιρινή περίοδο στις 23.00 και τη χειμερινή περίοδο στις 22.00. Η μουσική που έπαιζε στην επιχείρηση είχε συνοδευτικό χαρακτήρα και η ένταση ήταν σε πολύ χαμηλά επίπεδα για να μπορούν οι πελάτες να συνομιλούν άνετα μεταξύ τους. Για παράδειγμα την ένταση μουσικής που έχει ένα super market, ένα κομμωτήριο, ένα κατάστημα ρούχων.
Μέσα σε όλη αυτή τη προσπάθεια επιβίωσης της επιχείρησης μετά από τα αλλεπάλληλα κλεισίματα από την πανδημία, κάτι το οποίο είναι άκρως καταστροφικό και πολύ δύσκολα ανακτήσιμο, τον Ιούνιο του 2021 έως τα τέλη του 2022 ξεκίνησε ένα μπαράζ καταγγελιών προς την επιχείρηση.
Το μπαράζ των καταγγελιών σύμφωνα με βεβαίωση της αστυνομίας, προερχόταν από ένα πρόσωπο και περίοικο ο οποίος είχε ζητήσει και την αφαίρεση παράτασης ωραρίου και ήταν καθημερινός πελάτης της επιχείρησης.
Όλο Αυτό το διάστημα 2021-2022 η επιχείρηση από το μπαράζ καταγγελιών αναγκάστηκε και έκλεισε για τρία δεκαήμερα. Παρ όλα αυτά η επιχείρηση κατάφερε να επαναλειτουργήσει ορθά και πάνω στον προγραμματισμό της να επενδύσει στο χώρο με ένα διαφορετικό στυλ αναψυχής για να μπορέσει να ανταπεξέλθει και να επιβιώσει στο παραλογισμό, βρέθηκε ξαφνικά στη δυσάρεστη θέση να αντιμετωπίζει την απόφαση αφαίρεσης αδείας.

η κύρωση της οριστικής αφαίρεσης αδείας είναι ανάλογη της βαρύτητας των παραβάσεων;

ποιος ήταν ο πραγματικός σκοπός των καταγγελιών και εάν είναι ουσιαστικός ή στοχευμένος,

Υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν δόλο του περίοικου και ότι καταστρατηγήθηκε η νομοθεσία για να κλείσει ένα κατάστημα.
Γι΄ αυτό η διάθεση της επιχείρησης είναι να καταθέσει αγωγή και να ζητήσει χρηματική αποζημίωση από το περίοικο καθώς επιζητά τη δικαιοσύνη.
Τα χρήματα της αποζημίωσης να δοθούν και στο προσωπικό που εργαζόταν τόσα χρόνια στην επιχείρηση και στο ίδρυμα χρόνιων παθήσεων Ελευθερούπολης που ήταν το μέρος που ερχόταν αυτοί οι συμπολίτες μας εκδρομή για καφέ.

Εκ της Διευθύνσεως

Προηγούμενο άρθροΔιακοπή υδροδότησης στην περιοχή του Αμυγδαλεώνα
Επόμενο άρθροΘετικός ο πρωθυπουργός στην απορρόφηση των τμημάτων Καβάλας και Δράμας του ΔΙΠΑΕ από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης