Δεν υπάρχει ενημέρωση στους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΚ αναφορικά με την συνένωσή της με κάποιες άλλες. Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΔΕΥΑΚ κ. Κώστας Κίτσος σημείωσε πως βρίσκονται σε φάση αναμονής.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «αυτό που ξέρουμε είναι ότι κάτι θα αλλάξει. Αλλά δεν ξέρουμε τι ακριβώς. Δεν έχουμε καμία ενημέρωση, ούτε σαν τοπικό σωματείο, ούτε ο ΠΟΕ, ούτε ακόμη και η ΕΔΕΥΑ. Δεν ξέρουμε τίποτα. Το σίγουρο είναι ότι κάτι θα αλλάξει. Θα γίνουν κάποιες μεγαλύτερες ΔΕΥΑ, όπως λένε. Όσον αφορά τον τρόπο λειτουργίας τους, τη διοίκησή τους, τι θα γίνει με μας τους εργαζομένους, το μόνο που ξέρουμε είναι ότι διασφαλίζουν τις θέσεις εργασίας. Τίποτε άλλο. Όλα είναι σκοτεινά. Είναι η πρώτη φορά που δεν έχει διαρρεύσει τίποτα, οπότε είμαστε όλοι σε αναμονή. Όχι μόνο εμείς αλλά και η διοίκηση, για να δούμε τις εξελίξεις».

ΣΕ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ

Πρόσθεσε ότι «την Πέμπτη αυτό που πληροφορήθηκα είναι ότι θα βγει το θέμα για διαβούλευση –τέτοιες διαβουλεύσεις πάντα πέφτουν μέσα σε γιορτές ή αργίες. Στα μέσα του Γενάρη θα ψηφιστεί και μετά θα εφαρμοστεί περίπου στα μέσα της χρονιάς. Το τι θα περιέχει αυτό το Νομοσχέδιο, ποιες αλλαγές γίνονται και πώς θα γίνουν, δεν έχουμε ιδέα.

Αυτό εμάς τρομάζει. Πέρα από κάποιους εργαζομένους που είναι κοντά στη σύνταξη, υπάρχουν παιδιά που ήρθαν τώρα στη ΔΕΥΑΚ και έχουν μέλλον μπροστά τους. Το θέμα είναι τι θα γίνει μ’ αυτούς. Θα το αντιμετωπίσουμε, όμως. Θα το δούμε».

Προηγούμενο άρθροΜακάριος Λαζαρίδης: «Η Καβάλα δικαίως αναβαθμίζεται στον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Πολιτείας»
Επόμενο άρθροΜάκης Παπαδόπουλος: Προτείνουμε μείωση 50% στο εισιτήριο του παγοδρομίου