Καλός θα είναι ο καιρός από το τέλος της εβδομάδας μέχρι τα Χριστούγεννα, με τη θερμοκρασία να σημειώνει άνοδο.

Ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Σάκης Αρναούτογλου, ανέφερε ότι από αυτή την Πέμπτη η θερμοκρασία θα ανέβει και οι βροχές θα περιοριστούν στα δυτικά. Την Παρασκευή και το Σάββατο ο καιρός οι νοτιάδες θα ανεβάσουν την θερμοκρασία έως και πάνω από τους 20 βαθμούς σε κάποιες περιοχές.

Το σκηνικό θα αλλάξει από τις 19 με 20 Δεκεμβρίου (την επόμενη Δευτέρα και Τρίτη), όταν η θερμοκρασία θα πέσει σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Όσο για τα Χριστούγεννα, ο Σάκης Αρναούτογλου είπε ότι υπάρχει διχογνωμία για τον καιρό στα τέλη της επόμενης εβδομάδας. Θα πρέπει να περιμένουμε λίγα 24ωρα ακόμη για να έχουμε μια καλύτερη εικόνα.

Στη δική του πρόβλεψη το πρωί της Δευτέρας, ο μετεωρολόγος του ΟΡΕΝ, Κλέαρχος Μαρουσάκης, μίλησε για καλό καιρό όσο θα πλησιάζουμε προς τα Χριστούγεννα. Στα πελάγη τις επόμενες ημέρες θα κυριαρχήσουν νοτιάδες με αποτέλεσμα οι θερμοκρασίες να παραμείνουν σε υψηλά για την εποχή επίπεδα «και έτσι θα πάμε τα Χριστούγεννα με υψηλές θερμοκρασίες», διευκρίνισε.

Μια περισσότερη αισιόδοξη εικόνα -τουλάχιστον για όσους προτιμούν το καλοκαίρι- έδωσε ο διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Κώστας Λαγουβάρδος.

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Ηρακλείου είπε ότι τα πολλά κρύα έρχονται στην Ελλάδα από τον Ιανουάριο και μετά. «Απ’ ό,τι φαίνεται, αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά, δεν θα έχουμε χιόνια ούτε φέτος τα Χριστούγεννα. Δεν είναι, όμως, κάτι αλλόκοτο, έχει ξανασυμβεί», είπε.

Προηγούμενο άρθροΚυριάκος Μητσοτάκης: Αναπτυξιακός πυλώνας της οικονομίας οι Περιφέρειες
Επόμενο άρθροΒουλή: Ψήφισε «όχι» ο ΣΥΡΙΖΑ στην τροπολογία για το επίδομα 600€ των ενστόλων