Εντός των προσεχών ημερών θα εφαρμοστεί το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης στην συνοικία της Παναγίας. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο κ. Απόστολο Μουμτσάκη 390 άτομα έχουν πλέον λάβει κάρτα στάθμευσης και μετά τις εκλογές θα δοθούν και επιπλέον κάρτες στους επαγγελματίες.
Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «έχουν μπει στην τελική ευθεία σε ό,τι αφορά την εφαρμογή της στάθμευσης των μονίμων κατοίκων στη χερσόνησο της Παναγίας. Έχουν υποβληθεί περίπου 400 αιτήσεις. Οι 390 έγιναν δεκτές και είμαστε στη διαδικασία που μοιράζονται οι πλαστικοποιημένες κάρτες. Ο κάθε κάτοικος που έχει δικαίωμα στάθμευσης στην Παναγία θα έχει προσωπική κάρτα που θα τη βάζει σε εμφανές σημείο στο αυτοκίνητό του για να γίνεται ο έλεγχος.
Στο Δημοτικό Συμβούλιο, από τη στιγμή που είδαμε ότι περισσεύουν θέσεις στάθμευσης, προσπαθήσαμε να δώσουμε από μία κάρτα στους επαγγελματίες που έχουν εκεί την επιχείρησή τους, αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατόν διότι το μεγαλύτερο μέρος της αντιπολίτευσης ψήφισε αρνητικά. Έπρεπε να συγκεντρώσει 21 θετικές ψήφους αλλά δεν έγινε αυτό και δεν θα μπορέσουμε να δώσουμε, προς το παρόν, κάρτα σε επαγγελματίες. Μετά τις εκλογές θα δούμε πώς θα το επαναφέρουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο για να μπορέσουμε να το διορθώσουμε.
Πιστεύω ότι από την επόμενη εβδομάδα που θα αρχίσει ο έλεγχος των καρτών θα βελτιωθεί κατά πολύ το τοπίο σε ό,τι αφορά τη στάθμευση. Ήδη με την τοποθέτηση της κάθετης σήμανσης, έχει μειωθεί ο αριθμός των αυτοκινήτων με ξένες πινακίδες που πάρκαραν εδώ κι εκεί στη χερσόνησο».
ΚΑΥΣΗ ΝΕΚΡΩΝ ΖΩΩΝ
Για τα οικόσιτα ζώα που κάποια στιγμή αποδημούν είπε ότι «για όσους έχουμε κάποιο ζωάκι σπίτι μας, κάποτε έρχεται η δυσάρεστη στιγμή να αποβιώσει. Από ‘κει και πέρα αρχίζει ένας αγώνας δρόμου για το τι θα κάνουμε. Άλλοι διαλέγουν το δικό τους χώρο για να το θάψουν, άλλοι το πηγαίνουν στο βουνό. Μια πολιτισμένη πόλη θα έπρεπε να βρει μια λύση στο θέμα και αυτή είναι η καύση αυτών των ζώων. Εμείς ως Δήμος Καβάλας έχουμε έτσι κι αλλιώς συμφωνία με εταιρεία στην οποία πηγαίνουμε και καίμε τα αδέσποτα που έχουν πεθάνει. Θέλουμε να το επεκτείνουμε και λέμε στους συνδημότες μας που έχουν ζωάκι στο σπίτι και όταν συμβεί το δυσάρεστο γεγονός, να απευθυνθούν στο γραφείο του Δήμου Καβάλας που ασχολείται με τα αδέσποτα ζώα και το συνεργείο μας θα φροντίσει να παραλάβει το ζωάκι και να το πάει για καύση. Διότι δεν είναι πολιτισμένη πόλη αυτή που δεν σέβεται ακόμη και τα νεκρά της ζώα».

Προηγούμενο άρθροΚρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον του κορωνοϊού παρατηρήθηκαν και το καλοκαίρι
Επόμενο άρθροΣτη διάθεση των νέων επιστημόνων η θερμοκοιτίδα Στήριξης Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας «Θέκλα» της Πανεπιστημιούπολης Καβάλας