Ικανοποιητική κρίνεται η εμπορική κίνηση στην αγορά της Καβάλας στην περίοδο των εορτών. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου κ. Γιάννη Κελγιώργη σε γενικές γραμμές υπάρχει ικανοποίηση στους εμπόρους.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «είχαμε μια έντονη κίνηση λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα που κορυφώθηκε τις τελευταίες 5 μέρες του χρόνου. Φυσικά δεν είχαμε την ίδια ένταση Χριστούγεννα με Πρωτοχρονιά, μιας και ο κόσμος είχε καλύψει πολλές από τις ανάγκες του. Προτεραιότητα ήταν για όλους το χριστουγεννιάτικο και πρωτοχρονιάτικο τραπέζι. Από ‘κει και πέρα ήταν δώρα για τα αγαπημένα μας πρόσωπα και τα ατομικά ψώνια που περνάνε σε δεύτερη μοίρα μιας και ακολουθούν οι χειμερινές εκπτώσεις στις 8 Ιανουαρίου.

Σε γενικές γραμμές υπάρχει μια ικανοποίηση. Αυτό που συνέβη δεν μπορεί να αναπληρώσει το Δεκέμβριο που πέρασε, αλλά ας είμαστε αισιόδοξοι ότι θα υπάρχει μια έντονη κίνηση το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και συγκεκριμένα από τη Δευτέρα που ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις και τελειώνουν στις 29 Φεβρουαρίου».

Πρόσθεσε ότι «τα καταστήματα πρέπει να ανανεώνουν συνεχώς το εμπόρευμά τους, με τις χειμερινές εκπτώσεις και τις εκπτώσεις γενικότερα. Τα καταστήματα δίνουν τα είδη στους καταναλωτές και αγοράζουν αυτά για την επόμενη σεζόν. Αυτό ευελπιστούμε ότι θα γίνει, να συνεχιστεί αυτό το καλό σερί που είχαμε τις τελευταίες μέρες του χρόνου και στην εκπτωτική περίοδο έτσι ώστε να υποδεχθούμε με αισιοδοξία την άνοιξη».

ΔΥΟ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΑΝΟΙΧΤΑ

Τέλος είπε ότι «έχουμε μπροστά μας δύο Κυριακές με ανοιχτά καταστήματα. Είναι η Κυριακή 14 Ιανουαρίου και η Κυριακή 21 Ιανουαρίου που τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά, με προτεινόμενο ωράριο από τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας 11 το πρωί με 3 το μεσημέρι. Η δεύτερη Κυριακή είναι μία πρωτοπορία για τη φετινή χρονιά και είναι από την κατάργηση του εκπτωτικού 15ήμερου το Μαΐου. Προστέθηκε ως δεύτερη συνεχόμενη Κυριακή των χειμερινών εκπτώσεων.

Επίσης επανέρχεται το χειμερινό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων (σ.σ. από χθες το απόγευμα), το 6μμ-9μμ».

Προηγούμενο άρθροΤραγωδία στην Ξάνθη: Νεκρός 18χρονος σε τροχαίο – Εικόνες από το σημείο του δυστυχήματος
Επόμενο άρθροΕκλογή Προεδρείου Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ και μελών Περιφερειακής Επιτροπής