Ικανοποιητική είναι η κίνηση στις Λαϊκές Αγορές Καβάλας όπως παραδέχεται ο Γιώργος Μαυρουδάκης, μέλος του Συλλόγου Παραγωγών Καβάλας.
Όπως ανέφερε “Η αλήθεια είναι ότι οι τιμές είναι ανεβασμένες σε σχέση με τα προηγούμενα καλοκαίρια. Βέβαια σε αυτό οδήγησε και η ακρίβεια στα εφόδια μας για να παράγουμε αλλά και οι κακές καιρικές συνθήκες που από τον Απρίλιο μέχρι αρχές Ιουνίου όλα ήταν δύσκολα και χάθηκαν καλλιέργειες.
Ο παρατεταμένος καύσωνας τώρα οδήγησε σε σοβαρά προβλήματα σε καλλιέργειες και πραγματικά χάθηκαν πολλές καλλιέργειες. Έγώ έχασα και πεπόνια και καρπούζια και όλο αυτό που συμβαίνει παντού, σε όλη την χώρα φέρνει αγαθά σε έλλειψη και για αυτό ανέβηκαν οι τιμές.
Αλλά και πάλι η λαϊκή είναι πολύ φθηνότερη από σούπερ μάρκετ και άλλα καταστήματα” τόνισε.
Η ΠΤΩΣΗ
Στην ερώτηση αν οι τιμές θα πέσουν τόνισε ότι “Δεν ξέρω αλλά τα αγαθά που μπήκαν σε καλλιέργεια θα φέρουν τιμές πιο φθηνές. Ο κόσμος έρχεται στο παζάρι και όλοι βέβαια νοιώθουμε ότι επηρεαζόμαστε. Και ο καταναλωτής επηρεάζεται και παράπονα ακούμε. Αλλά και εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς. Δεν μπορούμε να πουλήσουμε σε περσινές τιμές.
Ο τουρισμός βοηθάει αρκετά. Βλέπουμε τουρίστες αλλά δεν είναι σε μεγάλο ποσοστό. Σημασία έχει ότι έρχονται στην πόλη μας και αν δεν έρθουν στο παζάρι πάνε αλλού και έτσι οι μαγαζάτορες έρχονται σε εμάς και όλο αυτό είναι μια αλυσίδα.
Το καλοκαίρι μας έχει μεγαλύτερη κίνηση αλλά το αποτέλεσμα είναι μικρότερο. Το κέρδος είναι μικρότερο λόγω των αυξημένων τιμών στα εφόδια. Μαζεύεις στο χωράφι με ζέστη έρχεσαι και πουλάς στο χωράφι, για αυτό και δεν έρχονται Έλληνες στο χωράφι. Ξένοι δεν υπάρχουν πλέον και όποιος έχει μέλη να βοηθήσουν την οικογένεια είναι πολύ δύσκολα. Παραγωγές έχουν χαθεί γιατί δεν υπάρχουν εργατικά χέρια. Πάμε στις 6 στο χωράφι και στις 11 έχουν φύγει όλοι μας γιατί έχει πολύ ζέστη.
Οργανωτικά είμαστε σε καλό επίπεδο αν και αναμένουμε τον κανονισμό με τη διευθέτηση των πάγκων. Είναι ήρεμα τα πράγματα και πάμε καλά. Και ομοιόμορφοι πάγκοι θα γίνουν. Απλά θα μπορούσαν οι παραγωγοί και οι μανάβηδες να έχουν ίδιους πάγκους και οι ρουχάδες που λέμε να έχουν άλλους πάγκους”.