Ικανοποιητική είναι η εμπορική κίνηση στις Λαϊκές Αγορές της Καβάλας από τις αρχές καλοκαιριού. Το μέλος του Σωματείου Παραγωγών κ. Μαυρουδάκης σημείωσε πως ήταν ένα καλό καλοκαίρι χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.
Όπως ανέφερε “ H αλήθεια είναι ότι το φετινό καλοκαίρι ήταν αρκετά καλό. Αυτό ίσχυε για όλη τη διάρκεια του καλοκαιρού, ακόμη και σήμερα. Οι τιμές όμως είναι σχετικά καλές αλλά σε όλες τις αγορές σε όλο το νομό και εκτός μάλιστα πήγαν καλά σε όλα τα επίπεδα.
Οι τιμές όπως προανέφερα δεν έχουν αλλάξει και δεν επηρεάσθηκαν και από τις πλημμύρες. Και δεν νομίζω να έχουμε εκπλήξεις, μια και η δική μας παραγωγή, μια και μιλάω για τους παραγωγούς μόνο, δεν έχει πρόβλημα. Δεν ξέρω τι γίνεται για τους εμπόρους αφού δεν γνωρίζω οι έμποροι των αγορών από που προμηθεύονται τα αγαθά.
Απλά στο Νομό Καβάλας τα αγαθά είναι αρκετά και δεν θα έχουμε θέμα. Αυτό βέβαια θα φανεί τουλάχιστον μετά από 20 ημέρες οπότε και τα χειμερινά αγαθά θα βγουν στην αγορά αρχές Οκτωβρίου. Τότε θα καταλάβουμε αν έχουμε θέμα με τις κακοκαιρίες της Θεσσαλίας. Έχω την εντύπωση όμως ότι δεν θα έχουμε θέμα».
ΟΙ ΤΙΜΕΣ
Ο ίδιος υποστήριξε ότι σαφώς και υπήρξαν αυξήσεις τιμών μέσα στο καλοκαίρι. “Μέχρι τις 20 Ιουνίου στην περιοχή μας είχαμε πολλές βροχές. Χάλασαν αρκετές καλλιέργειες και μετά είχαμε 2 μήνες καύσωνα. Πιστεύω ότι τα εφόδια έχουν ξεφύγει εντελώς μια και πληρώνουμε αύξηση έως και 80%, το πετρέλαιο ανεβαίνει… Και έτσι έρχονται και οι αυξημένες τιμές στα αγαθά. Άρα είχαμε από τη μια τον καιρό και τον παρατεταμένο καύσωνα, από την άλλη είχαμε τις αυξήσεις στα εφόδια, λογικό ήταν να έχουμε όλη αυτή την αύξηση. Αλλιώς αν δεν βάζαμε αυξήσεις θα είχαμε εμείς πρόβλημα και δεν θα επιβιώναμε. Έπρεπε να ανεβάσουμε τις τιμές για να μπορέσουμε και εμείς να ανταπεξέλθουμε στα έξοδα μας.
Το τι θα γίνει στην Θεσσαλία τώρα δεν το ξέρω. Ξέρω ότι οι άνθρωποι καταστράφηκαν. Έχασαν τα πάντα και πρέπει να βοηθηθούν άμεσα. Κάτι απλό, χάνουμε και λέμε ότι δεν μπορούμε να επιβιώσουμε. Φανταστείτε αυτούς τους ανθρώπους” τόνισε χαρακτηριστικά.

Προηγούμενο άρθροΟ κ. Μερέσης υπερασπίζεται αυτούς που καθιστούν τα δάση της Θάσου σκουπιδότοπους και υγειονομικές βόμβες
Επόμενο άρθροΓιώργος Γεραπετρίτης για τους πέντε νεκρούς Έλληνες στη Λιβύη: «Σήμερα η πατρίδα πενθεί»