Σε ετοιμότατα βρίσκεται η παράταξη της Περιφερειακής Σύνθεσης που θα αναλάβει την Διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ από 1-1-2024. Ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος σημείωσε πως ιεραρχούν τα θέματα αρμοδιότητάς τους.
Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «από τη μέρα που τέλειωσαν οι εκλογές κάνουμε μία προσπάθεια με χαμηλούς τόνους, χωρίς δηλώσεις, προκειμένου να μπορέσουμε από την πρώτη του έτους να είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τα θέματα τα οποία πρέπει να διαχειριστούμε. Θέλω να επαναλάβω ότι τα θέματα αυτά χωρίζονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες. Η μία κατηγορία είναι τα θέματα που είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας εκ του νόμου και πρέπει να διαχειρίζεται ο Περιφερειάρχης, οι Αντιπεριφερειάρχες και όλη η διοίκηση. Η δεύτερη κατηγορία είναι τα θέματα που δεν είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας αλλά είναι θέματα τα οποία η Περιφέρεια, εκπροσωπώντας τους πολίτες και την περιοχή, οφείλει να τα διεκδικεί από την εκάστοτε κυβέρνηση και τον εκάστοτε υπουργό. Θεωρώ ότι σ’ αυτήν την προσπάθεια πρέπει να αλλάξουμε τακτική σε σχέση με την απερχόμενη διοίκηση και να θεωρήσουμε ότι οι όλοι οι φορείς, οι δήμοι, τα επιμελητήρια, όλες οι συλλογικότητες, είναι υποχρεωτικοί μας σύμμαχοι. Χωρίς να μπαίνουμε σε μία διαδικασία, όπως σημειώθηκε πολλές φορές, αντιπαράθεσης με τους ίδιους τους φορείς της δικής μας περιοχής. Ελπίζω ότι αυτή η αλλαγή της προσέγγισης θα αποδώσει και θα είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε έναν καλό απολογισμό».
ΓΡΑΜΜΗ ΚΑΒΑΛΑΣ- ΠΡΙΝΟΥ
Για τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας- Πρίνου είπε ότι «είναι ένα θέμα που θα πρέπει να θέσει ο Χριστόδουλος Τοψίδης στην Ένωση Περιφερειών και με τη σειρά της Ένωση Περιφερειών στην κυβέρνηση, ότι τα εντός Νομού ακτοπλοϊκά δρομολόγια πρέπει να τα τακτοποιεί και να τα διαχειρίζεται όπως τα διαχειριζόταν παλιά η Νομαρχία ή η Περιφέρεια. Τα δρομολόγια που κινούνται από τον έναν Νομό στον άλλον, είναι θέματα που μπορεί να τα χειρίζεται κεντρικά το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ). Τα θέματα, όμως, που έχουν να κάνουν με δρομολόγια από την Καβάλα στον Πρίνο και από την Κεραμωτή στο Λιμένα, καθώς και από την Καμαριώτισσα στην Αλεξανδρούπολη, είναι θέματα που πολύ πιο εύκολα μπορούν να λυθούν. Και πιστεύω ότι αν δεν γίνει αυτή η αλλαγή, έχουμε κουραστεί να είμαστε θεατές στο ίδιο έργο εδώ και πολλά χρόνια».

Προηγούμενο άρθροΈκλεψαν τρεις τόνους ελιές από χωράφι στον Πλατανότοπο Παγγαίου
Επόμενο άρθροΣταύρος Κιβράκης: Σε πλήρη ετοιμότητα εν όψει του χειμώνα η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας