Ο Δήμος Καβάλας θα προχωρήσει στην αγορά μίας καπναποθήκης, το Παλιό Ωδείο. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Γιάννη Προμούσα πρόκειται για ένα ιστορικό κτίριο που θέλει να το αξιοποιήσει ο Δήμος Καβάλας.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «στην Καβάλα έχουμε ένα μοναδικό ιστορικό κτηριακό απόθεμα. Πολλές καπναποθήκες και νεοκλασικά κτήρια. Στο δημοτικό συμβούλιο (σ.σ. χθες) έχουμε ως θέμα την αγορά ακινήτου επί τον οδών Νίκης, Δαγκλή, Εθνάρχου Μακαρίου και Δαμιανού. Είναι το Παλιό Ωδείο όπως το λέγαμε, μια μουσική σκηνή που πολλοί είχαμε επισκεφθεί παλιότερα. Το κτήριο βρίσκεται πίσω από το Δημαρχείο και ο Δήμος Καβάλας ενδιαφέρεται για την απόκτησή του. Πρόκειται για μία θυγατρική εταιρεία ελληνικής τράπεζας που θα εκποιήσει αυτό το ακίνητο, το θέτει προς πώληση με ελεύθερη διαπραγμάτευση κι εμείς καλούμαστε να πάρουμε απόφαση για το αν συμφωνούμε με την αγορά του ακινήτου, μετά τη δημοσίευση που έκανε η εταιρεία σε εφημερίδα των Αθηνών τις Απριλίου. Επίσης, καλούμαστε να εξουσιοδοτήσουμε τον δήμαρχο για την κατάθεση οικονομικής προσφοράς στα πλαίσια της ελεύθερης διαπραγμάτευσης για την αγορά του ακινήτου».

ΚΙΝΗΤΡΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ

Πρόσθεσε ότι «και στο παρελθόν έχει υπάρξει ενδιαφέρον από την προηγούμενη διοίκηση, απλά είχε σταματήσει λόγω παρέμβασης του εισαγγελέα για να ελέγξει τη νομιμότητα μεταβίβασης αυτών των ακινήτων από την εταιρεία αυτή που τα είχε ως περιουσιακό στοιχείο. Ήταν κάτι που δεν αφορούσε το δήμο Καβάλας. Κάπου εκεί σταμάτησε τότε η ιστορία και τώρα το επαναφέρουμε ως διοίκηση. Είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα. Έχουμε τεράστιο κτηριακό απόθεμα. Ήδη κάποια κτήρια που έχουν έρθει στην κυριότητα του Δήμου Καβάλας, βλέπουμε πώς έχουν αναστηλωθεί και είναι στολίδια για την πόλη μας, όπως το Δημαρχείο, η Μεγάλη Λέσχη, το Μέγαρο Τόκου, το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας. Υπάρχουν πάρα πολλά ακόμη, όπως το 1ο Γυμνάσιο, η Μεραρχία, το πρώην Δικαστικό Μέγαρο, καπναποθήκες που ρημάζουν λόγω της περίπλοκης νομοθεσίας. Αυτά τα ακίνητα πρέπει να δοθούν στους δήμους και να δοθούν και κίνητρα ώστε να τα αξιοποιήσουν οι δήμοι, να δημιουργήσουν επιχειρηματικές δραστηριότητες και να έχουν έσοδα. Θεωρώ ότι το κτήριο του Παλιού Ωδείου είναι μια καλή ευκαιρία και πιστεύω ότι θα είμαστε θετικοί ώστε να προχωρήσει η διαδικασία. Στη συνέχεια θα συγκληθεί η Οικονομική Επιτροπή όπου θα αποφασιστεί η προσφορά έτσι ώστε να εξουσιοδοτήσουμε τον δήμαρχο και να πάει την προσφορά του στη συγκεκριμένη εταιρεία».

Προηγούμενο άρθροΒράβευση του διαιτητή Φώτη Καμπερίδη απο τον Νίκο Παναγιωτόπουλο
Επόμενο άρθροΑντίστροφη μέτρηση για τη Λευκή Νύχτα