Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές για μετανάστες που έχουν εντοπιστεί σε νησίδα του Έβρου. Για την ύπαρξη των μεταναστών στο σημείο ενημερώθηκε χθες η ΕΛ.ΑΣ. από την ΜΚΟ «Watch the Med». Όπως προέκυψε από τις συντεταγμένες που δόθηκαν, το σημείο δεν ανήκει στην ελληνική επικράτεια.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε σχετική ανακοίνωση, αμέσως ενημερώθηκαν η ΜΚΟ, ο Frontex και ειδοποιήθηκαν με ΝΟΤΑΜ οι τουρκικές αρχές στον τριεθνή σταθμό του Καπετάν Αντρέεβο για την περισυλλογή των μεταναστών.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

«Η Ελληνική Αστυνομία ειδοποιήθηκε χθες (8/12/2022) τις πρώτες πρωινές ώρες από την ΜΚΟ «Watch the Med» για ύπαρξη παράνομων μεταναστών σε νησίδα του Έβρου. Οι ελληνικές αρχές σε συνεργασία με την αρμόδια υπηρεσία του Γενικού Επιτελείου Στρατού εξέτασαν τις συντεταγμένες που τους δόθηκαν. Από τον έλεγχο προέκυψε ότι το σημείο δεν ανήκει στην Ελληνική επικράτεια.

Αμέσως, ενημερώθηκαν η ΜΚΟ, ο Frontex και ειδοποιήθηκαν με ΝΟΤΑΜ οι τουρκικές αρχές στο τριεθνή σταθμό του Καπετάν Αντρέεβο για την περισυλλογή των μεταναστών».

Προηγούμενο άρθροΠέθανε ο Πατέρας Βασίλειος Κατσικαλάκης
Επόμενο άρθροΔΕΥΑΚ: Σταδιακή αποκατάσταση της υδροδότησης στην περιοχή του Αγίου Λουκά