Ο Δήμος Καβάλας είναι έτοιμος να εφαρμόσει την ελεγχόμενη στάθμευση στην συνοικία της Παναγίας. Ο Αντιδήμαρχος κ. Απόστολος Μουμτσάκης υπογράμμισε ότι χθες τοποθετήθηκαν και οι τελευταίες απαγορευτικές πινακίδες στάθμευσης για όσους δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι της συνοικίας.
Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «είμαστε στο τελείωμα σε ό,τι αφορά τον κανονισμό στάθμευσης στη χερσόνησο της Παναγίας. Τοποθετήθηκαν οι τελευταίες απαγορευτικές πινακίδες για όσους δεν κατοικούν εκεί, είναι αποτρεπτικές για τους επισκέπτες οι οποίοι θα μπορούν να ανεβαίνουν, να αφήνουν τις αποσκευές τους εφόσον έχουν νοικιάσει εκεί δωμάτιο, αλλά δεν θα μπορούν να σταθμεύουν. Είναι ένας κανονισμός που πέρασε από χίλια κύματα, πέρασε από το δημοτικό συμβούλιο, εγκρίθηκε από την Αποκεντρωμένη και πλέον φτάνουμε στην εφαρμογή του.
Εδώ και μία βδομάδα μοιράζονται οι κάρτες στάθμευσης. Περισσότερες από 120 είναι οι αιτήσεις που έχουν εγκριθεί μέχρι στιγμής, περίπου 400 είναι οι αιτήσεις και μάλλον τόσες θα είναι και οι θέσεις που θα χρησιμοποιούν οι μόνιμοι κάτοικοι της Παναγίας».
ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙΣ
Πρόσθεσε ότι «το επόμενο βήμα είναι στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας να συμπληρώσουμε τον κανονισμό. Η πρώτη συμπλήρωση θα αφορά τους επαγγελματίες που έχουν επιχείρηση στην Παναγία. Θα δικαιούνται μία κάρτα στάθμευσης αλλά θα έχουν δικαίωμα επιλογής ανάμεσα στο Επαγγελματικό και το ιδιωτικό ΙΧ τους.
Η δεύτερη συμπλήρωση θα αφορά ιδιοκτήτες ακινήτων στην Παναγία που όμως έρχονται να μείνουν σ’ αυτήν για μικρό χρονικό διάστημα. Θα μπορούν κι αυτοί, λαμβάνοντας μια βραχυχρόνια κάρτα, να παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους για όσο χρονικό διάστημα επισκέπτονται την ιδιοκτησία τους. Ξεκινάμε με τον κανονισμό κι αν δούμε στη διαδρομή ότι πρέπει να γίνουν κάποια συμπληρώματα ή κάποιες τροποποιήσεις θα το κάνουμε.
Πιστεύω ότι με την εφαρμογή του κανονισμού θα λυθούν πολλά κυκλοφοριακά προβλήματα στη χερσόνησο της Παναγίας και θα αλλάξει τελείως το τοπίο της».

Προηγούμενο άρθροΟ Σκακιστικός Όμιλος Καβάλας πρωταθλητής Ελλάδας!
Επόμενο άρθροΞεκινάει η περιοδεία των υποψηφίων της Αναστασίας Ιωσηφίδου