Σειρά επαφών είχε η υποψήφια δήμαρχος κ. Αναστασία Ιωσηφίδου αρχικά με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και το Επιμελητήριο. Η ίδια υπογράμμισε ότι της θέτουν διάφορα θέματα με κυρίαρχο το κυκλοφοριακό.
Όπως ανέφερε “Πραγματικά έχουμε ξεκινήσει επαφές με φορείς της πόλης μας. Πήγαμε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας αλλά και στο Επιμελητήριο. Να τονίσω βέβαια ότι τώρα γίνεται η συνάντηση με τους φορείς, ως ΩΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ, αλλά να τονίσω ότι όλο το χρονικό διάστημα και όλα αυτά τα χρόνια, είμαστε σε επαφή με όλους τους φορείς.
Γνωρίζουμε στην ουσία λίγο πολύ τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και ήδη έχουμε αναφέρει εμείς λύσεις σε πολλά θέματα που προβληματίζουν τους φορείς της πόλης. Βεβαίως να πω ότι και στις δύο συναντήσεις που έχουν ήδη γίνει, ήταν συζητήσεις ουσίας αυτές που έγιναν και όχι απλά εθιμοτυπικές συναντήσεις.
Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία θα αναφέρω χαρακτηριστικά ότι ήμασταν 2.5 ώρες και αντίστοιχη ώρα στο Επιμελητήριο συζητώντας πολλά θέματα του Δήμου Καβάλας που μας προβληματίζουν!
Βεβαίως εμείς πάντα δίδουμε λύσεις και έχουμε αποδείξει την αποτελεσματικότητα και εμού προσωπικά αλλά και των υποψηφίων μελών που απαρτίζουν την ΩΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ. Επίσης θα ήθελα να τονίσω ότι και οι δύο φορείς, αλλά είμαι σίγουρη ότι και όλοι οι φορείς που θα συναντήσουμε, ανεξάρτητα από τα άμεσα συνυφασμένα με τους φορείς θέματα και προβλήματα να ξέρετε ότι όλοι μας βάζουν ως κορυφαίο πρόβλημα το κυκλοφοριακό! Δηλαδή με τους φορείς αυτούς συζητήσαμε ακόμη και το κυκλοφοριακό”.
Η ΚΙΝΗΣΗ
Μάλιστα η ίδια ανέφερε στην συνέχεια και πολύ χαρακτηριστικά ότι “Φεύγοντας τη Δευτέρα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και για να προχωρήσω προς το κέντρο της πόλης μόλις που είχε πιάσει ένα ψιλόβροχο, έκανα μισή ώρα για να καταφέρω να φτάσω στον προορισμό μου.
Άρα πρόκειται για ένα πρόβλημα που το αντιμετωπίζουν και οι τουρίστες της περιοχής και βέβαια οι μόνιμοι κάτοικοι και αποτελεί ένα πρόβλημα που μετατράπηκε αληθινά στο πρώτο πρόβλημα της Καβάλας.
Να μεταφέρω τις λύσεις που εμείς προκρίνουμε ως ΩΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ για αυτό το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και βεβαίως θα πω ότι αυτή την στιγμή γίνονται δύο έργα στην πόλη της Καβάλας, ένα στην πλατεία Καπνεργάτη και ένα στην περιοχή του Αγίου Νικολάου.
Σε κάθε περίπτωση καταργούνται οι δρόμοι και γίνονται πεζόδρομοι. Ακόμη και με την υλοποίηση του έργου, όταν δηλαδή θα έχουν όλα τελειώσει θα έχουμε πεζοδρόμους ενώ ακόμη και στην οδό Κουντουριώτου ο δρόμος στενεύει….. Άρα σαφέστατα πρέπει να γίνει μια μελέτη ανάπλασης της περιοχής που περικλείεται από όλους αυτούς τους δρόμους.
Μια μελέτη βέβαια που έπρεπε να είχε ήδη έτοιμη η δημοτική αρχή, αλλά δυστυχώς δεν την έχει. Άρα, πρέπει να γίνει μελέτη. Είναι βέβαια κάτι που το βάζουν και οι υπόλοιποι επικεφαλής των παρατάξεων μια και πρέπει να δημιουργηθεί ένας υπόγειος χώρος στάθμευσης των οχημάτων.
Μιλάμε βέβαια για ένα μακροπρόθεσμο έργο αλλά πρέπει να γίνει η αρχή και εμείς το βάζουμε στο πρόγραμμα μας. Εκτός από το υπόγειο πάρκινγκ όμως μπορεί άμεσα να υλοποιηθεί ένα υπέργειο πάρκινγκ με απλές σιδηροκαστασκευές που υπάρχουν άλλωστε σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και αυτό το τονίζω. Με αυτό τον τρόπο ακόμη και σε περιοχές που υπάρχουν αυτή την στιγμή δημοτικά πάρκινγκ, και έτσι με αυτό τον τρόπο πολλαπλασιάζεται κατευθείαν ο αριθμός των αυτοκινήτων».
ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ
Και πρόσθεσε πως «Επιπλέον ξέρουμε όλοι πάρα πολύ καλά ότι η Περιμετρική Οδός δυστυχώς έχει σταματήσει εδώ και χρόνια. Άρα πρέπει να πιέσουμε την κεντρική διοίκηση να ολοκληρώσει την Περιμετρική. Και επειδή μπορεί κάποιος να μας πει ότι μέχρι να γίνει το έργο θα εξακολουθήσει να υπάρχει πρόβλημα, εγώ θα πω ότι πρέπει κάποτε να βγει ένας Δήμαρχος και να πιέζει ό,τι αφορά το συμφέρον των δημοτών! Είναι επομένως έργο που πρέπει να ολοκληρωθεί αλλά επειδή πρόκειται για έργο που θα πάρει έτη πρέπει μέχρι να ολοκληρωθεί, να βρεθεί άμεση λύση.
Και όλοι ξέρουμε ότι έχουμε ένα επιπλέον πρόβλημα μια και έχουμε τα διόδια στο ύψος της Ν. Καρβάλης. Θα θυμίσω στο σημείο αυτό ότι όταν ήμουν Πρόεδρος στη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ με δικαστική απόφαση, είχαμε σταματήσει την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ και της είχε απαγορευθεί να συνεχίσει την κατασκευή των διοδίων. Και αυτό το καταφέραμε. Και το κάναμε πράξη. Τι έγινε λοιπόν επί διοίκησης Μουριάδη; Τα διόδια μεταφέρθηκαν κάποια μέτρα πιο κάτω από εκεί που υπάρχει μια απόφαση που απαγορεύει την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ να κάνει σταθμό. Πάμε στο σήμερα: Δυστυχώς έχουν κατασκευασθεί διόδια. Ναι αλλά σε αυτά τα διόδια μπορούμε να διεκδικήσουμε, και εμείς έχουμε αποδείξει ότι ό,τι λέμε το κάνουμε, ελεύθερη διέλευση των δημοτών του Δήμου Καβάλας.
Να θυμίσω ότι και στρατιωτικοί έχουν ζητήσει από την κεντρική διοίκηση να περνούν ελεύθερα από τα συγκεκριμένα διόδια. Ούτε αυτό το απλό δεν μπόρεσε η σημερινή δημοτική αρχή να καταφέρει.
Με την ελεύθερη όμως διέλευση των δημοτών Καβάλας, και όχι μόνο, μια και κάποιοι επαγγελματίες που λειτουργούν για το κοινωνικό σύνολο μπορούν να το καταφέρουν, όπως αστυνομικοί και στρατιωτικοί, εμείς ερχόμαστε στο σήμερα και λέμε ότι μπορούμε να καταφέρουμε την ελεύθερη διέλευση των δημοτών και άλλων επαγγελματικών φορέων από το συγκεκριμένο σημείο. Το κάνουν όμοροι Δήμοι. Ο Δήμος Παγγαίου το έχει καταφέρει
Το ότι ο Δήμος Καβάλας με τον σημερινό Δήμαρχο, δεν το έχει καταφέρει αυτό είναι μια αποτυχία της σημερινής δημοτικής Αρχής».
Η ΛΥΣΗ
Αναφορικά με την λύση του κυκλοφοριακού προβλήματος η ίδια σημείωσε ότι “Είναι η δημοτική συγκοινωνία μια λύση επίσης. Και το αναφέρω στο πρόγραμμα μας, σε συνεργασία με το αστικό ΚΤΕΛ.
Πάμε να συμπληρώσουμε τη δομή του Αστικού ΚΤΕΛ, διότι δεν είναι δυνατόν στην Ελλάδα του 2023, από συνοικίες του Δήμου Καβάλας να μην λειτουργεί το λεωφορείο από τις 3 το μεσημέρι και μετά!
Ερχόμαστε συμπληρωματικά και σε συνεργασία με το ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ να δημιουργήσουμε τη Δημοτική Αστυνομία. Και όλα αυτά νομικά γίνονται. Το λέω αυτό για να μην αμφισβητήσει κάποιος ότι δεν μπορεί να γίνει αυτό και να ιδρυθεί μια δημοτική συγκοινωνία. Και νομικά γίνεται και υλοποιήσιμο είναι!”.

Προηγούμενο άρθροΤην ενημέρωση των δημοτών επιδιώκει ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας Χαράλαμπος Χρυσανίδης
Επόμενο άρθροΤις εγκαταστάσεις της Egnatia aviation στον Αμυγδαλεώνα επισκέφθηκε η υποψήφια Δήμαρχος Καβάλας Αναστασία Ιωσηφίδου