Τη Δευτέρα υποδέχθηκε η Πανεπιστημιούπολη Καβάλας τους νέους φοιτητές. Ο Καθηγητής κ. Θανάσης Μητρόπουλος σημείωσε ότι ξεκίνησαν με τους καλύτερους οιωνούς.
Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «τη Δευτέρα υποδεχθήκαμε τους πρωτοετείς στα τμήματα Φυσικής και Χημείας. Στο τμήμα Χημείας έχουν εγγραφεί 210 φοιτητές και φοιτήτριες. Τη Δευτέρα έγινε μια πολύ μεγάλη εκδήλωση με φοιτητές και γονείς. Σε ό,τι αφορά τη σχολή θετικών επιστημών, η λειτουργία της Πανεπιστημιούπολης ξεκινάει με τους καλύτερους οιωνούς.
Μετά έχουμε να δούμε άλλα ζητήματα. Υπάρχει πρόβλημα με το κτηριολογικό και με διάφορα άλλα τα οποία θα δούμε πώς μπορούμε να τα λύσουμε. Με τις φοιτητικές εστίες υπάρχουν εξελίξεις αλλά δεν είναι του παρόντος να συζητήσουμε. Θεωρώ ότι θα έχουμε κάποια παραγωγική συζήτηση γύρω από το θέμα αυτό. Οι φοιτητικές εστίες δεν είναι σε καλή κατάσταση, είναι παλιών προδιαγραφών. Είναι 9 τετραγωνικά μέτρα ανά δύο φοιτητές. Να δούμε τι θα κάνουμε με αυτό το θέμα. Ωστόσο είμαστε ευχαριστημένοι. Έχουν έρθει 500 φοιτητές στην Καβάλα. Ψάχνουν να νοικιάσουν σπίτια και τα ενοίκια είναι πολύ ακριβά. Ασχέτως με το τι λέει η αγορά, θα πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβουν ότι η αγορά αυτοκτονεί με αυτόν τον τρόπο. Αυτό είναι ένα ζήτημα που θα το συζητήσουμε στο πλαίσιο των μη κρατικών πανεπιστημίων».
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ
Πρόσθεσε ότι «το μεγαλύτερο ζήτημα που απασχολεί το Διεθνές Πανεπιστήμιο είναι ότι είναι πολυκομβικό και λειτουργεί λίγο συγκεντρωτικά. Αυτό είναι ένα θέμα που θα πρέπει να το ξεπεράσει η νέα διοίκηση. Της έχουμε κάνει προτάσεις γύρω από αυτήν την κατεύθυνση κι ελπίζουμε να τις υιοθετήσουν ώστε να μπορέσουν να αρχίσουν να λειτουργούν οι κόμβοι, διότι αυτήν τη στιγμή ούτε ο κόμβος των Σερρών, ούτε ο κόμβος της Καβάλας λειτουργεί πλήρως».

Προηγούμενο άρθροΠέθανε ο Γιάννης Ιωαννίδης
Επόμενο άρθροΣτην Καβάλα σήμερα ο Νίκος Ανδρουλάκης