Την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023, εορτάσθηκε η μνήμη των εν Αγίοις Πατέρων ημών μεγάλων Ιεραρχών και Οικουμενικών Διδασκάλων, Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου, σε όλες της ενορίες και Μονές της Μητροπόλεως μας.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος ετέλεσε την Θεία Λειτουργία πλαισιωμένος υπό Ιερέων και Διακόνων της πόλεως στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου Ελευθερουπόλεως. Την ώρα του κοινωνικού ανεγνώσθη στο εκκλησίασμα από τον Πρωτόσυγκελλο της Μητροπόλεως Αρχιμ. Χρυσόστομο Μπένο η εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου επί τη εορτή των Τριών Ιεραρχών.
Στην Θεία Λειτουργία παρέστησαν οι Διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων, του Γυμνασίου και των Λυκείων καθώς και εκπρόσωποι μαθητών των Σχολείων της πόλεως.
Τέλος ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος απηύθυνε λίγα λόγια ευχαριστώντας και συγχαίροντας διδάσκοντες και διδασκομένους για την συμμετοχή τους στην εορτή με πολλή τάξη και ευλάβεια.
Μετά τη Θεία Λειτουργία ακολούθησε δεξίωση χάριν των δασκάλων και των καθηγητών των σχολείων στην παρακείμενη αίθουσα του Ναού, όπου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας είχε εποικοδομητική και επίκαιρη συζήτηση με τους παρευρισκομένους εκπαιδευτικούς. Τέλος ο Σεβασμιώτατος δώρισε στους εκπαιδευτικούς ως ευλογία το βιβλίο του «Παιδαγωγικό Κυριακοδρόμιο».

Προηγούμενο άρθροΔίωξη σε γυναίκα νηπιαγωγό στη Καβάλα για ασέλγεια σε 4 παιδιά
Επόμενο άρθρο30 χρόνια η εταιρία ΜΑΣΟΥΤΗΣ στην ΑΜΘ- Κοπή πίτας παρουσία του Γ.Μασούτη