5 Φεβρουαρίου 2025, 16:49
7.7 C
Kavala

Η.Βαφείδης: Τα ποσά που καλούνται να πληρώσουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες, λόγω του νέου φορολογικού νομοσχεδίου είναι δυσβάσταχτα

”Tα ποσά που καλούνται να πληρώσουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες, λόγω του νέου φορολογικού νομοσχεδίου είναι δυσβάσταχτα, είναι αδικαιολόγητα και έχουν ως απώτερο σκοπό την εξαφάνιση του μικρού και μικρομεσαίου επαγγελματία”.

Τα παραπάνω υπογράμμισε σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος του Σωματείου Καφεζυθοπωλών Καβάλας, Γιώργος Βαφείδης, αναφερόμενος στο σοκ που υφίστανται οι συνάδελφοί του, όταν βλέπουν τα ποσά που πρέπει να πληρώσουν στην εφορία.

ΕΧΕΙ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ

”Από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκαν οι φορολογικές αλλαγές η θέση μας ήταν ξεκάθαρη, γι’ αυτό και αντιδράσαμε στον βαθμό που το κάναμε μέσω των συλλογικών οργάνων που διαθέτουμε. Βέβαια όλες αυτές οι προσπάθειες για διαβούλευση και συζήτηση ναυάγησαν. Το υπουργείο Οικονομικών με επικεφαλής τον κ. Χατζηδάκη στην κυριολεξία έχει κλειστές πόρτες για τον ελεύθερο επαγγελματία, οπότε δεν μπορέσαμε να καταφέρουμε το παραμικρό. Ήδη έχουν αρχίσει να έρχονται τα νέα φορολογικά δεδομένα στους επαγγελματίες και τα ποσά όπως προανέφερα είναι δυσβάσταχτα”, ανέφερε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο Γιώργος Βαφείδης.

ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΠΕΔΩΣΕΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ…

”Το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή ανέφερε τους τρόπους με τους οποίους θα περιοριστεί η φοροδιαφυγή. Εδώ στην κυριολεξία είναι να γελάς. Ενώ μπήκαμε στην διαδικασία της διασύνδεσης των pos με τις ταμειακές μηχανές, επίσης μέσω του my data όλα τα τιμολόγια είναι ηλεκτρονικά και υπάρχει άμεση εικόνα της κεντρικής διοίκησης του υπουργείου Οικονομικών για την κάθε επιχείρηση, παρ όλα αυτά το υπουργείο αποφάσισε να μην αξιοποιήσει όλες αυτές τις νέες τεχνολογίες και να μπει στη διαδικασία να μας φορολογήσει με το σύστημα του τεκμαρτού εισοδήματος. Αυτό είναι πρωτόγονο. Το έκανε κάποτε η οικονομική αρχή όταν δεν διέθετε τεχνολογίες. Σήμερα δεν δικαιολογείται. Παρ’ όλα αυτά αυτή είναι η κατάσταση, το έχουμε εμπεδώσει ότι είμαστε ανεπιθύμητοι. Είναι κρίμα και για κάποιες επιχειρήσεις που φυτοζωούν και μπορεί ο ελεύθερος επαγγελματίες αυτής επιχείρησης να διαθέτει φορολογική συνείδηση, να τσουβαλιάζεται στην κυριολεξία με τους φοροφυγάδες λόγω του συγκεκριμένου φορολογικού νομοσχεδίου”, επισήμανε καταληκτικά ο πρόεδρος του Σωματείου Καφεζυθοπωλών Καβάλας.

Hot this week

Α.Ιωσηφίδης: Ελληνικό πάθος για αριστεία σε παγκόσμιο επίπεδο, οι συνεχείς επενδύσεις της JTI

Στην προσπάθεια ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας στην αγορά καπνού, ο...

Σύλληψη 62χρονου στην Καβάλα μετά από καταγγελία γονέων ανήλικης

Αστυνομικοί στην Καβάλα προχώρησαν το μεσημέρι της Τρίτης στη...

Επίσκεψη του Προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργου Καββαθά στην Π.Ε. Καβάλας

Τον πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργο Καββαθά υποδέχθηκε στο...

Σύσκεψη φορέων για την ανάπτυξη της Θράκης

Κλειστή σύσκεψη μεταξύ φορέων του νομού μας πραγματοποιήθηκε εχθές...

Topics

Α.Ιωσηφίδης: Ελληνικό πάθος για αριστεία σε παγκόσμιο επίπεδο, οι συνεχείς επενδύσεις της JTI

Στην προσπάθεια ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας στην αγορά καπνού, ο...

Σύλληψη 62χρονου στην Καβάλα μετά από καταγγελία γονέων ανήλικης

Αστυνομικοί στην Καβάλα προχώρησαν το μεσημέρι της Τρίτης στη...

Επίσκεψη του Προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργου Καββαθά στην Π.Ε. Καβάλας

Τον πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργο Καββαθά υποδέχθηκε στο...

Σύσκεψη φορέων για την ανάπτυξη της Θράκης

Κλειστή σύσκεψη μεταξύ φορέων του νομού μας πραγματοποιήθηκε εχθές...

Επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Καβάλα την Παρασκευή

Την Καβάλα θα επισκεφθεί την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου ο...

Η Συντονίστρια του Γραφείου του Πρωθυπουργού στην Καβάλα

Σύμφωνα με πληροφορίες η συντονίστρια του Γραφείου του Πρωθυπουργού...

Related Articles

Δημοφιλείς κατηγορίες