Μια ξεχωριστής σημασίας δράση είναι αυτή που θα λάβει χώρα το επόμενο Σαββατοκύριακο στην Καβάλα. Σχετικά ο Αντιπεριφερειάρχης Αλέξης Πολίτης τόνισε ότι

“είναι μια πρωτοβουλία του Σχεδίου Δράσης για το 2023 μια και είχαμε πολλά κρούσματα βίας με γυναικοκτονίες και στην Καβάλα. Έτσι αποφασίσαμε να κάνουμε μια εκδήλωση. Οι επόμενοι μήνες ήταν για την ετοιμασία.

Το γενικό νοσοκομείο Καβάλας άμεσα ενδιαφέρθηκε και συνέδραμε τα μέγιστα. Έτσι είμαστε έτοιμοι και το άλλο Σαββατοκύριακο θα έχουμε την ημερίδα με αντικείμενο την καταπολέμηση της βίας σε όλες τις μορφές της.

Έμφυλη, ενδοοικογενειακή και πολλές μορφές που πρέπει να καταπολεμηθεί. Θέλουμε να εμφυσήσουμε τα σωστά ιδεώδη στα παιδιά από τις μικρές τους ακόμη ηλικίες. Και αυτό μπορεί να γίνει αν θέλουμε να έχουμε αποτέλεσμα.

Δεν μας αρκούν τα ευχολόγια. Θέλουμε πράξη. Θα έρθουν Αντιεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, θα μιλήσουν εκπρόσωποι της Αστυνομίας, ψυχολόγοι, εκπρόσωποι του ΒΙΑ ΣΤΟΠ…Μια μεγάλη και δυνατή ομάδα είναι έτοιμη.

Ο κόσμος μπορεί να έρθει όπως το επιθυμεί! Υπάρχουν πάρα πολλές προεγγραφές…. Άνθρωποι που θα έρθουν να δουν στο ΛΟΥΣΥ τα δρώμενα. Τα μηνύματα θα είναι σπουδαία και θα αποτελέσουν τροφή για σκέψη και προβληματισμό.

Εγώ προτείνω να έρθουν πολλοί και να δουν τι συμβαίνει. Δυστυχώς η πανδημία όπως έδειξαν οι έρευνες ενέτεινε τα φαινόμενα βίας! Δυστυχώς αυξήθηκαν κατά πολύ τα ποσοστά των κρουσμάτων βίας σε όλο τον κόσμο. Και αυτό είναι μια πραγματικότητα και μιλάμε για ένα τεράστιο θέμα που αν δεν λάβουμε μέτρα και δη από την παιδική ηλικία δεν θα έχουμε αποτέλεσμα”.

Η ΒΙΑ

Το Γραφείο Εκπαίδευσης της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας σας προσκαλεί στη Νοσηλευτική Διημερίδα που συνδιοργανώνει με την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, την 4η ΥΠ.Ε., την Ε.Ν.Ε. και το Ινστιτούτο Πρόληψης και Θεραπείας της Βίας και Προώθησης της Ισότητας των Φυλών “ΒΙΑ-ΣΤΟΠ” στις 16 &17 Ιουνίου 2023.

Η Διημερίδα απευθύνεται σε πολίτες, αλλά κυρίως σε εργαζομένους στις δομές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας υγείας και θα συμμετάσχουν ως εισηγητές εισαγγελείς, νοσηλευτικό, ιατρικό προσωπικό, κοινωνικοί και συμπεριφορικοί επιστήμονες.

Ο στόχος της διημερίδας είναι η επιμόρφωση του προσωπικού πάνω σε θέματα ενδοοικογενειακής και έμφυλης βίας, εστιάζοντας στην αναγνώριση της κακοποίησης πάνω στους ασθενείς, καθώς και της βίας στον χώρο εργασίας με έμφαση στις πολλαπλές διακρίσεις και στο υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο αρωγής και υποστήριξης θυμάτων.

Όλες οι εισηγήσεις θα πραγματοποιηθούν δια ζώσης στο Lucy Hotel στην Καβάλα.

Η συμμετοχή στην ημερίδα είναι η Δωρεάν.

Προηγούμενο άρθροΧρήστος Γάκης: Σε πολύ καλο δρόμο οι εργασίες για το δίκτυο φυσικού αερίου στην Καβάλα
Επόμενο άρθροΕιρήνη Βρανά: Στόχος και χρέος μας να ανεβάσουμε αναπτυξιακό επίπεδο την περιοχή μας!