Mε περισσή λαμπρότητα εορτάσθηκε και φέτος στην Νέα Ηρακλείτσα Ελευθερών, η Απόδοση της Εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον περικαλλή προσκυνηματικό Ιερό Ναό της Παναγίας Φανερωμένης. Επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων η χαριτόβρυτος Εικόνα της Παναγίας την οποία διέσωσαν οι ευλαβείς πρόσφυγες της Παλαιάς Ηρακλείτσης της Ανατολικής Θράκης και η οποία ως εκ τούτου φυλάσσεται ως πολύτιμο κειμήλιο στον Ιερό Ναό της Νέας Ηρακλείτσης.

Την Τρίτη 22 Αυγούστου 2023 τελέσθηκε ο Εσπερινός της Απόδοσης της Εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου, με τη συμμετοχή του Ιερού Κλήρου της Ιεράς Μητροπόλεως και την παρουσία εκατοντάδων πιστών χριστιανών που προσήλθαν να ζητήσουν τη χάρη της Υπεραγίας Θεοτόκου. Τον Θείον Λόγον εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, αναφερόμενος στην σημασία της Εορτής της Αποδόσεως της Θεοτόκου. Το βράδυ της παραμονής τελέσθηκε Ιερά Αγρυπνία στον εορτάζοντα Ιερό Ναό.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόσοτμος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και εν συνεχεία τέλεσε την Θεία Λειτουργία πλαισιωμένος από Ιερείς και Διακόνους της Μητροπόλεως με επικεφαλής τον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως Αρχιμ. Χρυσόστομο Μπένο, ο οποίος και εκήρυξε τον Θείο Λόγον. Μετά την Θεία λειτουργία εδόθη δεξίωση από τον Πολιτιστικό Σύλλογο της κωμοπόλεως «Άγιος Γεώργιος».

Το εσπέρας της ημέρας τελέσθηκε ο μεθέορτος Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θεοδοσιουπόλεως (Ερζερούμ) κ. Καΐς και συμπροσευχομένου του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου. Ακολούθως έλαβε χώρα η μεγαλοπρεπής λιτάνευση της Χαριτόβρυτης Εικόνας της Παναγίας και των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Γεωργίου και Αγίου Χαραλάμπους, που φυλάσσονται στον Ιερό Ναό, στους κεντρικούς δρόμους της πόλεως συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου και με την παρουσία του Κλήρου της Μητροπόλεως και χιλιάδων πιστών. Με επικεφαλής του πιστού λαού τον Δήμαρχο Παγγαίου κ. Φίλιππον Αναστασιάδη μετά των Αντιδημάρχων και των Δημοτικών Συμβούλων, τον Αντιπεριφερειάρχη Νομού Καβάλας κ. Αλέξη Πολίτη, τους Βουλευτές Νομού Καβάλας κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, κ. Ιωάννη Πασχαλίδη, κ. Μακάριο Λαζαρίδη και κα Αγγελική Δεληκάρη, Τον Αστυνομικό Διοικητή Παγγαίου κ. Άγγελο Παπαθεμελή, τις Στρατιωτικές Αρχές του Νομού Καβάλας και εκπροσώπων φορέων της ευρύτερης περιοχής.

Μετά το πέρας της λιτανείας σε ειδική διαμορφωμένη εξέδρα τελέσθηκε Αρτοκλασία και τέλος ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, απευθύνθηκε προς τους πιστούς που είχαν κατακλύσει το λιμάνι της Νέας Ηρακλείτσης. Τέλος ευχαρίστησε τον Αρχιμανδρίτη π. Παλλάδιο Ζαχαρούδη Εφημέριο του προσκυνήματος, τις Αρχές του τόπου και πάντας για την στήριξη, την συμμετοχή καθώς και την παρουσία τους, ευχόμενος η Παναγία η Φανερωμένη, να μεσιτεύει για όλους, στον Τριαδικό Θεό και να μας αξιώσει και του χρόνου να Την πανηγυρίσουμε με την δέουσα λαμπρότητα και τιμή.

Προηγούμενο άρθροΑναζωπύρωση της φωτιάς στην Αβραμυλιά στο Δήμο Νέστου
Επόμενο άρθροΈντονη βροχόπτωση- Σβήνει η φωτιά στο Νέστο