Για «τουρκική μειονότητα» στην Ελλάδα έκανε λόγο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τις κοινές δηλώσεις με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός δεν άφησε αναπάντητη τη συγκεκριμένη αναφορά.

Ερντογάν: Πιστεύω ότι μπορούμε να πραγματοποιούμε μία φορά τον χρόνο αυτή τη συνάντηση
«Ευχή μας είναι να επιλύσουμε τα κοινά προβλήματα», τόνισε ο κ. Ερντογάν και πρόσθεσε «η τουρκική μειονότητα στην Ελλάδα και η ρωμέικη κοινότητα στην Τουρκία είναι δομικά στοιχεία του ανθρώπινου και πολιτιστικού μας πλούτου. Διατύπωσα τις προσδοκίες για τη βελτίωση της κατάστασης της τουρκικής μειονότητας στην Δυτική Θράκη».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παίρνοντας τον λόγο υποστήριξε ότι «για εμάς και για εμένα προσωπικά η Θράκη αποτελεί παράδειγμα αρμονικής συνύπαρξης Χριστιανών και Μουσουλμάνων. Οι Μουσουλμάνοι συμπολίτες μας έχουν και αγωνιζόμαστε πάντα να διασφαλίζουμε στην πράξη ίσες ευκαιρίες. Ο προσδιορισμός της μειονότητας ως μουσουλμανική καθορίζεται από την ίδια τη Συνθήκη της Λωζάννης. Χρέος μας είναι να διασφαλίσουμε αυτό το κλίμα ειρηνικής συνύπαρξης και να το ενισχύσουμε. Και θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η ελληνική κυβέρνηση θα εξακολουθεί να δουλεύει προς αυτή την κατεύθυνση νυχθημερόν».

Προηγούμενο άρθροΗ Energean επεκτείνεται στο Μαρόκο με ανάπτυξη κοιτασμάτων φυσικού αερίου
Επόμενο άρθροΕρντογάν σε Σακελλαροπούλου: «Καλύτερο για το μέλλον και των δύο πλευρών να βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο