Ο Δήμος Καβάλας σε συνέχεια των ψηφιακών μεταρρυθμίσεων που έχει προβεί για τις βεβαιώσεις μη οφειλής ΤΑΠ και στην συνεχή προσπάθεια του για παροχή απλοποιημένων ηλεκτρονικών υπηρεσιών, διοργάνωσε την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου στις 16.00, στην αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας, μια ενημερωτική ημερίδα προκειμένου να παρουσιάσει στους συμβολαιογράφους του Νόμου μας τη νέα ολοκληρωμένη ηλεκτρονική διαδικασία μέσω της οποίας θα πραγματοποιείται πλέον η κατάθεση της αίτησης, η έκδοση της Βεβαίωσης μη οφειλής ΤΑΠ και η πιθανή πληρωμή της εγγύησης ή της οφειλής ΤΑΠ, εύκολα και γρήγορα χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία ιδιοκτητών και συμβολαιογράφων.

Στόχος της προσπάθειας αυτής είναι η εξυπηρέτηση όλων των δημοτών και των συμβολαιογράφων του Δήμου με παράλληλη διασφάλιση της ορθότητας αλλά και της ευελιξίας των διαδικασιών.

Στην ημερίδα παραβρέθηκε ο Αντιδήμαρχος των οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου Καβάλας, Ιωάννης Προμούσας, υπηρεσιακοί παράγοντες και συμβολαιογράφοι του Νομού μας.
Ο Αντιδήμαρχος Ιωάννης Προμούσας, αφού ευχαρίστησε αρχικά όλους τους συμβολαιογράφους για την πολύ καλή συνεργασία, τόνισε ότι η προσπάθεια για τον εκσυγχρονισμό των Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου είναι συνεχής, επισήμανε την άψογη συνεργασία με την Διεύθυνση Ψηφιακών και τον κοινό στόχο για την αναβάθμιση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών προς τους Δημότες.

Τέλος, έκανε μια μικρή αναδρομή στο πρόσφατο παρελθόν, τονίζοντας ότι περάσαμε πλέον από την εποχή των χειρόγραφων αιτήσεων, των συσσωρευόμενων αιτημάτων και της αναμονής πολλών ημέρων για την έκδοση μια βεβαίωσης ΤΑΠ, στην περίοδο των ψηφιακών διαδικασιών και της ευέλικτης έκδοσης βεβαιώσεων μέσα σε μια ημέρα.

Μετά το τέλος της παρουσίασης, επιλύθηκαν απορίες των συμβολαιογράφων και δόθηκε έντυπο υλικό χρήσης της νέας ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Η νέα ηλεκτρονική διαδικασία θα τεθεί σε παραγωγική λειτουργία από τις 01-11-2022.

Προηγούμενο άρθροΝ.Παναγιωτοπουλος: Από την επόμενη Παρασκευή η έναρξη των προκαταβολών στους πληγέντες δικαιούχους αποζημιώσεων απο την χαλαζόπτωση
Επόμενο άρθροΗ Sunlight Group υποστηρίζει σχολεία της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης με δωρεά τεχνολογικού εξοπλισμού