Ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος ο Δήμαρχος Καβάλας ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας και άλλοι εκπρόσωποι φορέων έδωσαν το παρόν την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022 στην επίσημη δοξολογία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου και στην επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε στο Ηρώο της πόλης, στο πλαίσιο της Ημέρας Πανελλαδικού Εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης.

ΔΗΛΩΣΗ

“Σήμερα είναι μια σημαντική ημέρα, διότι τιμούμε τη μνήμη των ανθρώπων, οι οποίοι αγωνίστηκαν για την απελευθέρωση της πατρίδας μας.

Των ανθρώπων που αντιστάθηκαν σε έναν ισχυρό κατακτητή.

Όταν τα αστικά κόμματα της Ελλάδος δεν ήξεραν πως να αντιδράσουνε, υπήρξαν άνθρωποι που βγήκαν στα βουνά και στις πόλεις και αντιστάθηκαν στον εχθρό.

Επειδή, όμως, ακόμη και σ’ αυτές τις πολύ ηρωικές στιγμές μπαίνει η διχόνοια ανάμεσά μας, φτάσαμε σε κάποιο άλλο αποτέλεσμα.

Αυτοί που συνεργάστηκαν με τους κατακτητές, οι ταγματασφαλίτες και οι χίτες, πήρανε λίγο αργότερα θέσεις εξουσίας, και οι άνθρωποι που αγωνίστηκαν πέθαναν στην αφάνεια.

Η παρακαταθήκη του Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος αναγνώρισε την Εθνική αντίσταση, οι ενέργειες που έκανε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, προκειμένου να σταματήσει αυτή η διχόνοια, και τα γεγονότα του Γοργοπόταμου, όπου συνεργάστηκαν όλοι για το καλό της πατρίδας, πρέπει να αποτελέσουν παράδειγμα για όλους μας.

Προηγούμενο άρθροΜάκης Παπαδόπουλος: Σήμερα κάναμε ένα βήμα πιο γρήγορο από την αδράνεια για τη μετατροπή της Καβάλας σε “έξυπνη πόλη”
Επόμενο άρθροΟικονόμου: Συνταγματική και δημοκρατική εκτροπή είναι το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να δημιουργήσει συνθήκες πολιτικής ανωμαλίας