Αναβολή πήρε η υπόθεση της εκδίκασης του αιτήματος των Σχολικών Τροχονόμων με αίτημα την ασφάλιση και καλύτερες αμοιβές. Η πρόεδρος των Σχολικών Τροχονόμων κ. Μαρία Προδρομίδου σημείωσε πως δικαιούνται μίας τέτοιας δικαίωσης.
“Όντως πήρε αναβολή η δικάσιμος που είχαμε και τώρα είχαμε και στις 14 του μηνός ορισμένη δικάσιμο αλλά λόγω αποχής των δικηγόρων πάλι πήρε αναβολή για τον Μάρτιο! Δυστυχώς! Αυτό που θέλουμε είναι ασφάλεια και περισσότερα χρήματα στον μισθό μας. Ο θεσμός τρέχει από το 1997. Και εμείς αυτά που παίρνουμε τα δικαιολογούμε στην εφορία, όπως άλλωστε είναι γνωστό και η επικινδυνότητα πάει στα ύψη!
Μάλιστα υπάρχει Δήμος στη δυτική Ελλάδα έκανε ένα βήμα και είδαμε και μια μικρή εξέλιξη από το καλοκαίρι και θα δώσει ο ίδιος 30 ευρώ επιπλέον στα έξοδα μεταφοράς, άρα ο μισθός τους θα γίνει 200 ευρώ!
Εδώ και πάρα πολλά χρόνια, τα αδέλφια μας οι Κύπριοι, έχουν πάρει τον θεσμό και τον έχουν υλοποιήσει πολύ καλύτερα. Για τις δύο ώρες που ασχολούνται οι σχολικοί τροχονόμοι στην Κύπρο, λαμβάνουν και ασφάλεια και περισσότερα χρήματα Κάποια σχολεία μπορεί και να δώσουν από 350-380 ευρώ στον κάθε εργαζόμενο!
Οι Κύπριοι είναι πολύ πιο μπροστά και ας τον πήραν από εμάς!” σχολίασε.
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥς ΚΥΠΡΙΟΥΣ
Η ίδια εξάλλου συγχαίρει τους Κύπριους που στηρίζουν τον θεσμό του σχολικού τροχονόμου. “Είναι πάρα πολύ αναγκαίο να υπάρχει ένας σχολικός τροχονόμος έξω από κάθε σχολείο. Διευκολύνουμε και την κυκλοφορία αλλά και τα παιδιά, γιατί βάζουμε εμπρός τα σώματα μας. Ατυχήματα γίνονται και απλά δεν τα γνωρίζετε. Το 2019 που κάναμε διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Εργασίας ακριβώς αυτό θίξαμε Ότι υπάρχει μεγάλος βαθμός επικινδυνότητας για όλους μας, εμάς τους τροχονόμους. 55 γυναίκες από όλη την Ελλάδα του ζητήσαμε ασφάλεια και ο ίδιος βέβαια δεν μας γνώριζε καν. Θέλουμε μια ασφάλεια. Το αυτονόητο ζητάμε. Δεν είμαστε άχρηστοι. Κάνουμε ένα σημαντικό έργο” τόνισε!

Προηγούμενο άρθροΠραγματοποιήθηκε σήμερα η τακτική συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Παγγαίου
Επόμενο άρθροΛέσχη Ποντίων Καβάλας: Εκπρόσωπος του Ποντιακού Ελληνισμού σε Φεστιβάλ στο Βελιγράδι