Η παρατεταμένη ανομβρία έχει προκαλέσει ανησυχία στους αγρότες καθώς οι καλλιέργειες τους είναι πρώιμες και μειωμένες. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΓΕΩΤΕΕ κ. Ζαφείρη Μυστακίδη οι καλλιεργητές έχουν δίκιο να ανησυχούν.

‘Όπως εξήγησε «Είναι γεγονός ότι η παρατεταμένη ανομβρία έχει προκαλέσει πρόβλημα αναφορικά με την διαθεσιμότητα του νερού προς άρδευση των καλλιεργειών. Δεν είναι υπερβολικές οι ανησυχίες, είναι ρεαλιστικές και υπάρχει μια παρατεταμένη ανομβρία. Όλες οι καλλιέργειες είναι τουλάχιστον δύο εβδομάδες με 20 μέρες πιο πρώιμες, και αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός ότι έχουν και από νωρίς υψηλές και παρατεταμένες υψηλές θερμοκρασίες, επιδεινώνει την κατάσταση που περιγράφουμε. Σε κάθε βασικό στάδιο των φυτών, οι ανάγκες του νερού είναι μεγάλες και έχουν μια ιδιαίτερη βαρύτητα, όχι μόνο για την παραγωγή της τρέχουσας χρονιάς των φρούτων και των λαχανικών αλλά και για την καρποφορία της επόμενης χρονιάς.

Άρα τα προβλήματα είναι πολύ μεγαλύτερα και οι παραγωγοί δικαιολογημένα διαμαρτύρονται και ανησυχούν».

Η ΛΥΣΗ

Ο ίδιος εκτιμά ότι “υπάρχουν ενέργειες μόνο που δεν μπορούν άμεσα να λύσουν το πρόβλημα, τουλάχιστον στη δική μας περιοχή. Είχανε δρομολογηθεί εδώ και καιρό μεγάλα έργα αρδευτικά ή εξοικονόμησης νερού.

Αυτά έπρεπε να είχαν ξεκινήσει. Πρέπει όμως να ξεκινήσουν γιατί βλέπουμε ότι κάθε χρόνο το πρόβλημα υφίσταται και μάλιστα εντείνεται κάποιες χρονιές, όπως η φετινή. Άρα δεν μπορούμε να παραμένουμε αδρανείς. Έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος και έστω και αργά θα πρέπει να δρομολογηθούν κάποια έργα υποδομής προκειμένου να μην έχουμε θέματα».

Προηγούμενο άρθροΣε διαρκή ετοιμότητα ο Δήμος Θάσου και η ΔΕΥΑΘ για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών
Επόμενο άρθροΣυνελήφθη 53χρονος που μαχαίρωσε δύο άτομα πάνω σε καυγά στις Κρηνίδες