«Δεν φτάσαμε το στόχο μας, πολλοί ψηφοφόροι διαμαρτυρήθηκαν για θέματα της καθημερινότητας, η Ελλάδα το 2027 θα είναι πολύ καλύτερη από περσινή», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη δήλωσή του μετά τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών.

«Οι πολίτες μίλησαν στις κάλπες, η Νέα Δημοκρατία είναι στην πρώτη θέση με ποσοστό μεγαλύτερο από το άθροισμα δεύτερου τρίτου κόμματος. Ευχαριστώ Έλληνες.
Οι ευρωβουλευτές θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό», είπε αρχικά ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας πως «το κόμμα μας δεν έφτασε στον στόχο που θέσαμε».

«Γνωρίζαμε ότι η εκλογή θα είναι πολύ δύσκολη», είπε επίσης, σημειώνοντας πως «προεκλογικά και παρα τις δικές μου προσπάθειες έλειψε ο ουσιαστικός προβληματισμός για το μέλλον της Ευρώπης και το μέλλον μας σε αυτή».

«Πολλοί ψηφοφόροι διαμαρτυρήθηκαν για θέματα της καθημερινότητας», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή το ποσοστό που συγκεντρώνει το κυβερνών κόμμα, λέγοντας πως «σέβομαι την επιλογή τους και ακούω τη φωνή τους και την εντολή τους και την ακούω δυνατά».

«Κραταιά κόμματα σε Γαλλία και Γερμανία υποχώρησαν εδώ η ΝΔ παραμένει κυρίαρχη», είπε επίσης ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος και στα αποτελέσματα και σε άλλες χώρες.

Εν κατακλείδι, σημείωσε πως «οι εκλογές γίνονται μια νέα αφετηρία της διαδρομής μέχρι το 2027, από αύριο με μεγαλύτερη ένταση στα προβλήματα. Μεγαλύτερη προσπάθεια, μικρότερες αστοχίες. Η Ελλάδα θα γίνει το 2027 πολύ καλύτερη από τη σημερινή».

Μητσοτάκης: «Από αύριο έχει πολλή δουλειά – Στις 8:30 θα είμαι στο γραφείο»

Από αύριο έχει πολλή δουλειά είπε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους φεύγοντας ο πρωθυπουργός μετά τις δηλώσεις που έκανε για τα αποτελέσματα της ευρωκάλπης και ερωτώμενος για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, λέγοντας πως στις «8:30 θα είμαι στο γραφείο», ενώ πρόσθεσε χαρακτηριστικά πως «η ξεκούραση μπορεί να περιμένει».

Προηγούμενο άρθροΕυρωεκλογές 2024: Ποιοι εκλέγονται ευρωβουλευτές από κάθε κόμμα – Τα πρώτα αποτελέσματα
Επόμενο άρθροΕυρωεκλογές 2024: Νίκη της ΝΔ με μηνύματα των ψηφοφόρων – Ανασχηματισμός προ των πυλών