”Σχεδόν όλοι διαφωνούν με τη μεταφορά της πιάτσας των ταξί από την οδό Αβέρωφ στην οδό Βενιζέλου και πρώτιστα οι επαγγελματίες οδηγοί των ταξί, οι οποίοι προβάλλουν το θέμα της ασφάλειας, τόσο τον επιβατών τους, όσο και των ιδίων”.

Τα παραπάνω τόνισε σε δηλώσεις της , η δημοτική σύμβουλος της αντιπολίτευσης της παράταξης ”Έργο Τώρα”, Ευαγγελία Δρακονάκη, αναφορικά με το θέμα που απασχολεί την τοπική επικαιρότητα και αφορά τη μεταφορά της πιάτσας των ταξί, όπως επιδιώκει η δημοτική αρχή.

ΦΛΕΓΟΝ ΖΗΤΗΜΑ

”Όταν κάποιος επιμένει τόσο πολύ θα πρέπει να έχεις την διάθεση να ξεχωρίσεις αν πραγματικά η επιμονή έχει να κάνει με εγωισμό, που στην προκειμένη περίπτωση δεν έχει να κάνει με εγωισμό ή αν έχει να κάνει με την πραγματικότητα την οποία μόνο οι οδηγοί των ταξί μπορούν να την ξέρουν. Κανένας από μας, ο οποίος δεν είναι επαγγελματίας οδηγός και μάλιστα συγκεκριμένη πιάτσα δεν μπορεί να το ξέρει. Έτσι λοιπόν διαφαίνεται ότι έστω και με δυσκολία πείσαμε τον δήμαρχο να ξαναδεί την μελέτη, διότι φάνηκε προφανώς ότι δεν ήταν σωστά ενημερωμένος. Κάτι άλλο είχε στο μυαλό του ότι θα υπάρχουν μεγαλύτερες παρεμβάσεις – καταστροφές στον κήπο και στην ευρύτερη περιοχή που μιλούσαμε για την διαμόρφωση της πιάτσας των ταξί. Αυτό με εκπλήσσει αρκετά διότι δεν θεωρώ δόκιμο να υπάρχει ένα τέτοιο φλέγον ζήτημα, το οποίο απασχολεί τόσους πολλούς εργαζόμενους και να έχουμε έναν δήμαρχο, ο οποίος να μην είναι, τουλάχιστον όπως φάνηκε, πολύ σωστά ενημερωμένος”, ανέφερε σχετικά η κ. Δρακονάκη.

ΠΡΥΤΑΝΕΥΣΕ Η ΛΟΓΙΚΗ

”Κρατάμε το γεγονός ότι ήταν μία λύση, μία πρόταση, η οποία εντοπίστηκε από τη διοίκηση της κ. Τσανάκα το 2018 που είχα την τιμή να είμαι και αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών. Τότε είχαμε μία αναστολή εργασιών διότι έπρεπε να γίνει μία αναθεώρηση του σχεδίου, καθώς είχε δημοπρατηθεί το έργο αλλά δεν μιλούσαμε για δίκτυο πεζοδρόμων, αλλά για δίκτυο δρόμων τότε και έπρεπε να αναθεωρηθεί το σχέδιο, οπότε εκμεταλευόμενοι στην ουσία εκείνο το χρονικό διάστημα είχαμε έρθει πολλές φορές σε επαφή με το σωματείο των ταξί για να βρούμε μία λύση, η οποία δυστυχώς δεν είχε εντοπίσει το πρόβλημα κατά τη διάρκεια της μελέτης της ανάπλασης της περιοχής. Εκείνο που πρέπει να τονιστεί είναι ότι αυτήν την λύση την οποία συζητούσαμε τότε, με αυτήν την λύση κάθε φορά γίνονταν οι επαφές των εκπροσώπων του σωματείου των ταξί με τον δήμαρχο. Κι όταν μάλιστα πολύ σωστά από την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου ζητήθηκε από το σωματείο αυτή η πρόταση να αποτυπωθεί και σε ένα τοπογραφικό διάγραμμα, πάρα πολύ σωστά το σωματείο απευθύνθηκε σε τοπογράφο και με αυτό το τοπογραφικό έγιναν οι συζητήσεις. Με τις ψήφους των άλλων φορεών στην επιτροπή πέρασε κατά πλειοψηφία. Επειδή όμως το δημοτικό συμβούλιο αποφασίζει, αυτό ήρθε να συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο όπου υπήρξαν εντάσεις. Ευτυχώς στο τέλος πρυτάνευσε η λογική, καθώς δημόσια ο δήμαρχος ομολόγησε ότι προφανώς δεν ήταν σωστά ενημερωμένος και θα είναι ένα θέμα που θα συζητήσουμε στο επόμενο ή μεθεπόμενο δημοτικό συμβούλιο”, τόνισε καταληκτικά στις δηλώσεις της η Ευαγγελία Δρακονάκη.

Προηγούμενο άρθροΘεόδωρος Χατζηχρήστος: Οι επαγγελματίες γύρισαν την πλάτη στην κυβέρνηση λόγω του φορολογικού νομοσχέδιου
Επόμενο άρθροΗ κατάσταση είναι ανησυχητική, δηλώνει ο πρόεδρος των Καφεζυθοπωλών Γιώργος Βαφείδης