Την παρέμβαση της Περιφερειακής Σύνθεσης προκάλεσε μία επένδυση στην Καβάλα. Ο Περιφερειάρχης κ. Χριστόδουλος Τοψίδης σημείωσε πως είναι αντίθετοι με αυτή την επένδυση για να υπάρξει καλύτερη ενημέρωση.
Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «στο τελευταίο Περιφερειακό συμβούλιο καταθέσαμε μια ερώτηση ως παράταξη η Περιφερειακή Σύνθεση για να έρθει ένα θέμα από την επιτροπή περιβάλλοντος στο περιφερειακό συμβούλιο και ζητήσαμε την ακύρωσή της. Το θέμα αυτό αφορούσε μια εταιρεία που θέλει να κάνει επιχείρηση με παραγωγή τσιμέντων στην περιοχή της Κάρυανης η οποία με την ενημέρωση που είχαμε με τους κατοίκους και διάφορους ανθρώπους της περιοχής ότι η συγκεκριμένη περιοχή στο χωροταξικό έχει τουριστικό και αναπτυξιακό χαρακτήρα. Κάποιες τοπικές κοινότητες, όσο του Οφρυνίου όσο και του Ορφανίου, ήταν αρνητικές σ’ αυτήν την επένδυση. Πριν ένα χρόνο παρόμοια επένδυση που ζήτησε μια άλλη εταιρεία είχε αρνητική απάντηση, αλλά τώρα δόθηκε θετική απάντηση. Όλα αυτά για μας είναι στοιχεία τα οποία θέλουμε να συζητηθούν στο περιφερειακό συμβούλιο, στο ανώτατο όργανο και να μην περάσει από επιτροπή που ελέγχει την πλειοψηφία η διοίκηση. Εφόσον δεν ειπώθηκαν κάποια πράγματα και υπάρχουν ελλιπή στοιχεία, αναβάλαμε το θέμα για την επόμενη συνεδρίαση για να έχουμε κι εμείς περισσότερα στοιχεία και πιθανότατα η επιτροπή να φέρει περισσότερα στοιχεία για να μας πείσει για όλα αυτά που λέγαμε».

Προηγούμενο άρθροΓενικό Νοσοκομείο Καβάλας: 108 νοσηλευτές στην ημερίδα για την πρόληψη και αντιμετώπιση ελκών εκ πιέσεως
Επόμενο άρθροΧρήστος Ιωαννίδης: Δεν υπάρχει λογική στον παραλογισμό στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο