Σκληρή δήλωση κατά του Έλληνα πρωθυπουργού από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε προσωπική επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι «δεν υπάρχει πια για μένα Μητσοτάκης» σε μια άνευ προηγουμένου αναφορά στον Έλληνα πρωθυπουργό.

Όπως αναφέρει το Anadolou, ο λόγος για αυτή τη δήλωση του Ερντογάν ήταν τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις ΗΠΑ για την Τουρκία.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του MEGA
Όπως υπογραμμίζει και το ρεπορτάζ του MEGA, δεν έχει προηγηθεί ποτέ στο παρελθόν μια τέτοια οξεία επίθεση από τον Ερντογάν προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή άλλο Έλληνα πρωθυπουργό. Ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε αρχικά στην επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στις ΗΠΑ. Στη συνέχεια χρησιμοποίησε τη φράση που αναφέραμε και παραπάνω «δεν υπάρχει πια για μένα Μητσοτάκης» και τόνισε ότι δεν πρόκειται να κάνει μαζί του το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο Συνεργασίας.

Μάλιστα, ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι δεν πρόκειται να ξαναμιλήσει με τον Έλληνα πρωθυπουργό. «Η Ελλάδα έχει κάνει δέκα στρατιωτικές βάσεις», εννοώντας τις αμερικανικές, και αναρωτήθηκε εναντίον ποιου στρέφονται αυτές οι βάσεις.

«Να δούμε τι θα τις κάνει αυτές τις βάσεις», τόνισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και πρόσθεσε «εμείς δεν στηριζόμαστε σε κανένα, έχουμε τις δυνάμεις μας, να δούμε τι θα κάνει τώρα ο Μητσοτάκης».

Προηγούμενο άρθροΑν.Ιωσηφίδου: Η Αποκεντρωμένη έκανε δεκτή την προσφυγή μου για την Καλαμίτσα
Επόμενο άρθροEnergean Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης 2021: Ενώνοντας διαφορετικές κουλτούρες για μια βιώσιμη ενεργειακή μετάβαση