ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΓΕΝ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ
ΑΓΙΟΣ ΣΙΛΑΣ ΚΑΒΑΛΑ Τ.Κ 65500 ΤΗΛ.:2513501772 FAX:2510835311
ΚΑΒΑΛΑ:31-1-22
ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ.:3666
ΠΡΟΣ: ΜΜΕ
ΚΟΙΝ. :
ΘΕΜΑ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Είναι πλέον πρόδηλο πως η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας , η Διοίκηση της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας-Θράκης, η Διοίκηση του Νοσοκομείου θεωρούν πως στο Νοσοκομείο Καβάλας εργάζονται υποζύγια !!
Δύο χρόνια σχεδόν αντιμετωπίζουμε την πανδημία με ελλείψεις προσωπικού που ξεπερνούν το 50% των οργανικών θέσεων, η όποια συνδρομή τους σε προσλήψεις ήταν άκρως προσχηματική !

Με αποφάσεις τους υποχρεώνουν το Νοσοκομείο Καβάλας να δέχεται περιστατικά από όμορους νομούς, και όχι μόνο, αγνοούν ή δεν θέλουν να γνωρίζουν τους αριθμούς των προσερχομένων και νοσηλευομένων ασθενών που είναι οι μεγαλύτεροι από κάθε Νοσοκομείο της Περιφέρειας!

Οποιοδήποτε πρόβλημα προκύπτει στους όμορους νομούς εντέλλεται το Νοσοκομείο Καβάλας να συνδράμει…. χαρακτηριστική η ‘’άνωθεν’’ εντολή το βράδυ του Σαββάτου στο ΕΚΑΒ να διακομίζει όλα τα ύποπτα και επιβεβαιωμένα covid περιστατικά του Ν.Δράμας στο Νοσοκομείο Καβάλας χωρίς να προηγηθεί καμία συνεννόηση …
Ωστόσο ο απαραίτητος έλεγχος των δικαιολογητικών από τις υπηρεσίες της 4ης ΥΠΕ προκειμένου να ολοκληρωθούν οι πολυαναμενόμενες προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού στο Νοσοκομείο Καβάλας έχουν παραπεμφθεί στις καλένδες…όπως στις καλένδες έχει παραπεμφθεί και η επίσης πολυαναμενόμενη τροποποίηση του οργανισμού του Νοσοκομείου που θα μας έλυνε αρκετά λειτουργικά προβλήματα αλλά η ηγεσία του Υπουργείου μας βρήκε χρόνο μόνο για τον οργανισμό του Νοσοκομείου της Δράμας…

Ως εδώ όμως! Η ανθρώπινη δύναμη και αντοχή έχει όρια και αυτά οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου τα έχουμε ξεπεράσει από καιρό! Είναι πλέον αδύνατο να συνεχίσουμε με αυτούς τους εξοντωτικούς ρυθμούς,με εκατοντάδες οφειλόμενες ημέρες ανάπαυσης και άδειας ,υπερβάλλοντας εαυτόν, προσπαθώντας να καλύψουμε τεράστια κενά στελέχωσης, εξαντλώντας κάθε δυνατότητα να διατηρήσουμε όλες τις υφιστάμενες δραστηριότητες του Νοσοκομείου .

Δεν επιτρέπουμε αυτή την άδικη και ανάλγητη αντιμετώπιση προς τους εργαζόμενους αλλά και προς το Νοσοκομείο Καβάλας!
Άμεσα η Διοίκηση της 4ης ΥΠΕ να μεριμνήσει προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες πρόσληψης επικουρικού προσωπικού στο Νοσοκομείο Καβάλας! Πρέπει κάποια στιγμή να κατανοήσει πως η περίθαλψη των ασθενών δεν γίνεται με…τηλεχειριστήρια ή εξ αποστάσεως μέσα από τα γραφεία αλλά με νοσηλευτικό, ιατρικό, παραϊατρικό προσωπικό….

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΕΤΡΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Προηγούμενο άρθροΟι παράτυποι μετανάστες περνάνε μέσα απο την πόλη και εμείς…
Επόμενο άρθροΕπιμελητήριο Καβάλας: Νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ 7000 θέσεων