Για την επικείμενη συνένωση της Πανεπιστημιούπολης Καβάλας και Δράμας με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, έκανε δηλώσεις , ο καθηγητής του ΔΙ.ΠΑ.Ε., Θανάσης Μητρόπουλος.
”Πράγματι είμαστε στο τελευταίο μίλι και θεωρώ ότι τις επόμενες λίγες μέρες θα τεθεί το νομοσχέδιο σε διαβούλευση, με την επισήμανση ότι αυτό δεν συνδυάζεται με το ελεύθερο πανεπιστήμιο και τα μη κρατικά πανεπιστήμια που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση. Αυτά θα γίνουν λίγο αργότερα, γιατί θέλει να τα παρουσιάσει ο υπουργός στους πρυτάνεις στις 15 Δεκεμβρίου και μετά θα ξεκινήσει η διαβούλευση”, ανέφερε αρχικά ο κ. Μητρόπουλος.
ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΜΙΑ ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ
Αναφορικά με το ότι υπάρχουν αρκετοί στην Καβάλα που δεν θέλουν αυτή τη συνένωση, ο κ, Μητρόπουλος σημείωσε: ”Κάποια δεδομένη στιγμή θα πούμε για ποιον λόγο δεν θέλουν τη συνένωση. Υπάρχουν κι άλλοι λόγοι που δεν είναι τόσο πειστικοί σε εμάς, αλλά εν πάση περιπτώσει αυτή τη στιγμή, αυτό που προβλέπεται είναι ότι όλα τα τμήματα της Καβάλας και της Δράμας θα ενταχθούν στο Πανεπιστήμιο της Θράκης. Επομένως θα δημιουργηθεί μία έδρα του Πανεπιστημίου Θράκης και στην Καβάλα, που θα έχει τη σχολή Θετικών Επιστημών και ευελπιστούμε, επειδή έχουμε εργαστεί σε αυτή την κατεύθυνση και ελπίζω να μη χαλάσει στο δρόμο εξαιτίας ακριβώς αυτών των αντιδράσεων που υπάρχουν, να υπάρχει και μία σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων, ώστε να έχει η πόλη μας δύο σχολές. Αυτό ελπίζω να το δούμε μέσα στο νομοσχέδιο και το λέω αυτό με επιφύλαξη, για τον λόγο ότι η σχολή Θετικών Επιστημών υφίσταται ήδη, αλλά η σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων δεν υφίσταται αυτή τη στιγμή”, σημείωσε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο κ. Μητρόπουλος.
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ
”Γίνεται μία προσπάθεια να ενταχθούν τα δύο τμήματα της Λογιστικής και της Διοικητικής Επιστήμης σε αυτή τη σχολή και βλέπω ότι αυτά τα δυο αυτά τμήματα αντιδρούν, θέλουν δηλαδή να υπάγονται σε σχολές που ανήκουν στη Θεσσαλονίκη, κάτι που μας ξενίζει, αλλά μπορεί να αποτελέσει και αντικείμενο κακών ενδοσυνεννοήσεων. Όταν βλέπει κάποιος ότι υπάρχουν αντιδράσεις στο να γίνει η σχολή, υπάρχουν και σκέψεις να μη γίνει η σχολή. Επομένως να μας απομακρύνει από τον στόχο που έχουμε, να έχουμε δύο σχολές στην Καβάλα. Πιστεύω ότι τις επόμενες λίγες μέρες θα έχουμε τα αποτελέσματα, θα το δούμε και στην πράξη πώς θα βγει στη διαβούλευση το νομοσχέδιο. Από την ώρα που θα μπει στη διαβούλευση να το σημειώσω αυτό για να είναι όλοι υποψιασμένοι, όταν βγαίνει ένα νομοσχέδιο σε διαβούλευση μέχρι το πώς θα ψηφιστεί τελικά έχει μία απόσταση. Υπάρχουν τροποποιήσεις της τελευταίας στιγμής, παρεμβάσεις, το ένα το άλλο. Δεν είναι κάτι που είναι τόσο απλό. Αλλά εν πάση περιπτώσει σε γενικές γραμμές το νομοσχέδιο θα είναι αυτό που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση. Και εδώ θα ήθελα να πω ότι αυτό το συγκεκριμένο νομοσχέδιο είναι μία επιβεβαίωση και δείχνει τη συνέπεια που έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ήταν μια επιβεβαίωση της υπόσχεσης που είχε δώσει προεκλογικά ο πρωθυπουργός να κάνει το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο το τρίτο μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο της χώρας. Δηλαδή ένας πρωθυπουργός που τηρεί την υπόσχεσή του”, υπογράμμισε καταληκτικά ο κ. Μητρόπουλος.

Προηγούμενο άρθροΌλους τους παραγωγικούς φορείς καλεί στην κινητοποίηση της Τετάρτης για το φορολογικό νομοσχέδιο, ο Αντιπρόεδρος της ΟΕΒΕΚ, Παναγιώτης Αρσονιάδης
Επόμενο άρθροΗ dream team της Πειραιώς μιλάει στην ”Α” – Η απόφαση Μητσοτάκη να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις