Η βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων των συνδημοτών μας είναι για εμάς προτεραιότητα!
Ο άνθρωπος στο κέντρο των επιλογών μας.
Κάθε χρόνο περίπου 350.000 Ευρωπαίοι θα υποστούν έξω-νοσοκομειακή καρδιακή ανακοπή.

Για αυτό τον λόγο, έχουν αναπτυχθεί οι αυτόματοι εξωτερικοί απινιδωτές.
Σύμφωνα με τα διεθνή στάνταρ, χρειάζεται ένας απινιδωτής ανά 1.500 άτομα.
Στον Δήμο Παγγαίου, ένα δήμο με έκταση 698 τετραγωνικών χιλιόμετρων και με πληθυσμό 29.572 κατοίκων ( απογραφή 2021-22) με τριάντα δημοτικές κοινότητες και 37 οικισμούς ( 4804/2021) αναπτύχθηκε ένα εκτεταμένο δίκτυο με 33 AED σε δημόσιους χώρους με ελεύθερη πρόσβαση στο κοινό, κυρίως στα Περιφερειακά Ιατρεία, αθλητικές εγκαταστάσεις αλλά και τουριστικά-παραθεριστικά μέρη (πολυσύχναστες παραλίες-beach bars) από τον Δήμο Παγγαίου , από την Π.Ε Καβάλας (2) από δωρεά του βουλευτή κ. Λαζαρίδη (4) αλλά και ιδιωτών (3) ,ενώ είναι σε αναμονή παραλαβής άλλων 10 από τον Δήμο ,που επίσης θα τοποθετηθούν στα περιφερειακά ιατρεία αλλά και σε εξωτερικούς χώρους αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό σε 43.

Έτσι ξεπερνάμε το μέσο όρο της Κοπεγχάγης που θεωρείται πόλη πρότυπο, με την σχέση 1 ΑΕD ανά 1000 κατοίκους, αλλά και αυτό της της Δράμας 1AED ανά 1100 κατοίκους κατεβάζοντας τον, σε 1/688 κατοίκους από 1/896 που έχουμε σήμερα. Η αναλογία απινιδωτών ανά κάτοικο αποτελεί την μέγιστη απόδειξη της κοινωνικής πολιτικής που εφαρμόζεται στο δήμο μας, και που έχει ως στόχο να βελτιώσει σημαντικά τα ποσοστά επιτυχούς ανάνηψης πιθανών θυμάτων καρδιακής ανακοπής.

Παράλληλα με τους 175 εκπαιδευμένους και πιστοποιημένους εθελοντές διασώστες καρδιακής ανακοπής πετυχαίνουμε πολύ υψηλή σχέση 1/169 (29572 κάτοικοι /175 διασώστες), που προέρχονται από την ελληνική αστυνομία, αθλητικά σωματεία, τοπική αυτοδιοίκηση, πολιτιστικούς συλλόγους, την εκκλησία και την εκπαίδευση.

Ο αντικειμενικός δε στόχος είναι να διευρυνθεί το φάσμα των εκπαιδευόμενων και από άλλες κοινωνικές ομάδες ,φθάνοντας στου τριακόσιους και ρίχνοντας τον μέσο όρο 1/100.

Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση Αλέξη Πολίτη για το θέμα της κρουαζιέρας και τις εργασίες στο λιμάνι
Επόμενο άρθροΕπίσκεψη στο Δημαρχείο Καβάλας μαθητών και καθηγητών από Τσεχία, Ιταλία, Πολωνία και Τουρκία