Εξιχνιάστηκε από την ασφάλεια Καβάλας η ληστεία με ξυλοδαρμό στη Νέα Ηρακλείτσα

Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Καβάλας εξιχνιάστηκε ληστεία που διαπράχθηκε σε βάρος αλλοδαπού σε περιοχή της Καβάλας

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος -4- ατόμων για ληστεία, παράβαση του νόμου περί όπλων και κλοπή κατά περίπτωση
Συνελήφθησαν -2- από τους δράστες

Από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Καβάλας εξιχνιάστηκε υπόθεση ληστείας που διαπράχθηκε την 23-8-2025 τις πρώτες πρωινές ώρες σε περιοχή της Καβάλας, σε βάρος αλλοδαπού.

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τριών αλλοδαπών και μίας αλλοδαπής για ληστεία, παράβαση του νόμου περί όπλων και κλοπή κατά περίπτωση, ενώ την 28-8-2025 το πρωί εντοπίσθηκαν στην Καβάλα και συνελήφθησαν δύο από τους δράστες.
Αναλυτικότερα, χθες το πρωί αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Καβάλας, του Αστυνομικού Τμήματος και του Τμήματος Τροχαίας Καβάλας εντόπισαν στην Καβάλα και συνέλαβαν τους δύο αλλοδαπούς, διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και σε έλεγχο που πραγματοποίησαν κατάσχεσαν -1- πτυσσόμενο μεταλλικό γκλοπ, -1- σπρέι πιπεριού, -2- πτυσσόμενους σουγιάδες, το χρηματικό ποσό των -1.385- ευρώ, -4- κινητά τηλέφωνα, -1- φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, -1- φορητή συσκευή ασύρματου, -1- κάλυκα, -1- ηλεκτρονικό σύστημα για παράνομη υποκλοπή κωδικών τηλεχειρισμού κλειδιών αυτοκινήτου και χώρων στάθμευσης, πλαστικά γάντια μίας χρήσης και διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία.
Από τη συνεχιζόμενη έρευνα προέκυψε ότι οι δύο συλληφθέντες, την 23-8-2025 τις πρώτες πρωινές ώρες σε περιοχή της Καβάλας, από κοινού με έναν ακόμη αλλοδαπό και κατ΄εντολή της αλλοδαπής, αφαίρεσαν με τη χρήση σωματικής βίας από τον αλλοδαπό παθόντα χρηματικό ποσό (-5.500- ευρώ) και διάφορα έγγραφα.
Επιπλέον, προέκυψε ότι την 16-8-2025 μεσημβρινές ώρες, οι τρεις αλλοδαποί δράστες διέρρηξαν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ημεδαπού παθόντα, σε παραλιακή περιοχή της Καβάλας και αφαίρεσαν από το εσωτερικό του έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, που βρέθηκε στο όχημα των δραστών.
Κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό (-1.385- ευρώ) προϊόν της ληστείας και ο φορητός υπολογιστής προϊόν της κλοπής που διέπραξαν οι δράστες, προκειμένου να αποδοθούν στους παθόντες.
Επιπλέον κατασχέθηκαν -7- φυσίγγια κρότου που βρέθηκαν σε οικία που διέμεναν οι δράστες και το ανωτέρω όχημα ως μέσω τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Καβάλας.

Hot this week

Πέντε σημαντικές αποφάσεις του ΠΕΣΥ ΑΜΘ για την επιχειρηματικότητα της Περιφέρειας

Πέντε σημαντικές αποφάσεις για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, την...

Το Νοσοκομείο Καβάλας δεν χρειάζεται άλλους «σωτήρες». Χρειάζεται γιατρούς, νοσηλευτές και στοιχεία

Υπάρχει κάτι παράδοξο στην τελευταία δημόσια συζήτηση για το...

ΙΜΦΝΘ: Η συμφωνία Ελλάδος-Βουλγαρίας … «Ιστορικά κειμήλια και αποτυπώματα θυσιών για την εθνική δικαίωση»

Στην πρόσφατη περίσταση της συμφωνίας που επετεύχθη μεταξύ των...

Δήμος Παγγαίου: Ανακαλούνται οι άδειες λειτουργίας 11 γηπέδων – Ξεκινούν επανέλεγχοι ασφάλειας

Την ανάκληση των προσωρινών αδειών λειτουργίας έντεκα γηπέδων ποδοσφαίρου...

Topics

Πέντε σημαντικές αποφάσεις του ΠΕΣΥ ΑΜΘ για την επιχειρηματικότητα της Περιφέρειας

Πέντε σημαντικές αποφάσεις για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, την...

Δήμος Παγγαίου: Ανακαλούνται οι άδειες λειτουργίας 11 γηπέδων – Ξεκινούν επανέλεγχοι ασφάλειας

Την ανάκληση των προσωρινών αδειών λειτουργίας έντεκα γηπέδων ποδοσφαίρου...

Καβάλα: Διακοπή νερού την Τετάρτη σε περιοχές της πόλης λόγω τεχνικών εργασιών

Ανακοινώνεται ότι λόγω απαραίτητων τεχνικών εργασιών της Υπηρεσίας Ύδρευσης,...

Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα της Εβδομάδας Δημόσιας Υγείας στην Π.Ε. Καβάλας

Το πρόγραμμα των δράσεων της Εβδομάδας Δημόσιας Υγείας η...

Related Articles

Δημοφιλείς κατηγορίες